Hlavní obsah

Šilhavý: Nalijme si čistého vína! Zpochybňování mé pozice zevnitř Slavie mi nepřijde fér

Praha
Aktualizováno

Není on jako trenér pro dnešní fotbal moc hodný...? Tak se možná jeví gentleman Jaroslav Šilhavý, kouč pražské Slavie. Jenže i věčně klidný trenér se umí naštvat! Spekulací o jeho postavení na lavičce sešívaných je v poslední době na jeho vkus až moc. „Nepřijde mi fér, že vycházejí i zevnitř klubu,“ říká naplno před čtvrtečním zápasem s Astanou, který rozhodne o tom, zda červenobílí postoupí do jarní části Evropské ligy.

Slavia před utkáním s AstanouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dusno. Jinak se atmosféra v Edenu před závěrečným zápasem roku nazvat nedá. Domácí soutěž je pro podzim se ztrátou 14 bodů pro sešívané na vedoucí Plzeň uzavřená.

Ještě však zbývá neprohrát ve čtvrtek s Astanou, aby se fotbalisté pražské Slavie probojovali do jarní části Evropské ligy.

Výsledek samozřejmě ovlivní hodnocení první části sezóny. A kouč moc dobře vnímá spekulace, jež se o jeho pozici vedou.

„Spekulace se samozřejmě promítají do naší práce. Nejen mé, ale i trenérského týmu, kluci v kabině je rovněž vnímají. Teď se chceme soustředit na poslední zápas, pak se k tomu musíme všichni vrátit," kaboní se Jaroslav Šilhavý.

Je na něm znát, že jeho trpělivost má své meze.

Buď trenéři důvěru mají, nebo ne...!

„Takhle to nejde. Buď trenérský tým důvěru má, nebo nemá. Současný stav nikomu nepomáhá. Musíme si nalít čistého vína. Vyjádření na moji osobu mi nepřijdou úplně férová. Pro tým není dobrý signál, když vycházejí z klubu," ohrazuje se kouč, který se Slavií vybojoval titul i rekordní sérii 36 ligových zápasů bez porážky.

Oč jde? O realitu v týmu ohledně velké rotace se jmény v sestavě se v minulých týdnech otřel zkušený záložník Josef Hušbauer a spekuluje se také o možných výhradách k trenérovi ze strany ředitele Martina Kroba.

Trenér věří, že uklidnění by mělo přijít s nástupem nového sportovního ředitele Jana Nezmara, který po příchodu z Liberce začal v Edenu působit od včerejška.

„S Honzou jsme už mluvili, je tady zatím jen jeden den. Pak si sedneme s vedením. Něco jsme tady už spolu zažili, nejde všechno zahodit a čekat, že někdo přijde a všechno spasí. Ať už se pak ale bude dít cokoliv, chceme se teď soustředit na Astanu a postoupit," ujišťuje Šilhavý.

Povede podle vás fotbalovou Slavii i na jaře jako hlavní kouč Jaroslav Šilhavý?
Ano.
82,7 %
Ne.
17,3 %
Celkem hlasovalo 7807 čtenářů.

Reklama

Související témata: