Hlavní obsah

Zlín sní o skalpu favorita. Bylo by nádherné porazit tým, který vede ruskou ligu, tvrdí kouč

Zlín

Naději na postup už pozbyli, přesto si fotbalisté Zlína stanovili pro čtvrteční rozlučku se základní skupinou Evropské ligy proti Lokomotivu Moskva snový scénář. Touží po skalpu lídra ruské nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu Ibrahima Benjamina Traorého (vlevo).

Článek

„Moc se na utkání těším. Je to náš poslední podzimní zápas a my ho chceme vyhrát, přestože víme, jak kvalitní protivník nás čeká. Ruský tým potřebuje ještě bod k postupu, ale my necháme na hřišti úplně všechno," dušuje se obránce Daniel Holzer. Byl by rád, kdyby jeho celek v olomouckém azylu zopakoval výborný výkon z ligové derniéry v Brně. „Koncovku ale musíme vylepšit," má jasno.

Zlínský kouč Bohumil Páník s ním souzní. „Bylo by nádherné porazit soka, který vede ruskou ligu před Petrohradem či dalšími moskevskými mužstvy CSKA a Spartakem. I to svědčí o tom, jak mimořádně silný soupeř proti nám stojí. Také rozpočet Lokomotivu kolem 1,8 miliardy korun mluví za mnohé. Přestože jsme první utkání v Moskvě 0:3 prohráli, rozhodně nemáme hlavy dole. Věřím, že si tentokrát jejich rychlé protiútoky pohlídáme a sehrajeme s favoritem mnohem povedenější střetnutí než venku," je přesvědčený trenér.

Jeho týmu nahrává, že obranné řady Lokomotivu momentálně ničí zdravotní trable. Moskevské mužstvo na Hanou dorazí bez brankářské jedničky Guilhermeho, polského reprezentačního beka Rybuse či šéfa defenzívy Čorluky, jenž doléčuje zranění kolene.

Pro některé zlínské fotbalisty může být duel důležitý i z hlediska jejich dalšího angažmá v moravském klubu. „Na jaře už evropský pohár hrát nebudeme, a tak v zimní pauze zúžíme kádr. Zvažuju, že si ponecháme zhruba osmnáct borců do pole," naznačil Páník, že pět či šest hráčů nemine nucený odchod.

Čistka se zřejmě nebude týkat útočníka Lukáše Železníka, byť po letním návratu ze Slavie přes Mladou Boleslav do mateřského klubu zatím ještě nenaplnil zcela svůj potenciál. „Zápasy v Evropské lize jsou pro nás velkým zážitkem a obrovskou zkušeností. Rádi bychom si je v příští sezóně zopakovali. Není to nemožné, k obhajobě triumfu v domácím poháru máme slušně našlápnuto," je přesvědčený Železník.

Reklama

Související témata: