Hlavní obsah

Dárek k narozeninám? Mám rád tlačenku, budu se tu muset obejít bez ní, žertoval Vrba

Beerševa

Byly to scénky jak z filmů Miloše Formana. Překladatel na středeční tiskové konferenci Plzně v Beer Ševě měl tlumočit jedinému izraelskému novináři v sále. Jenže při dotazech českých žurnalistů byl často v koncích. „Co říkali?“ ptal se s nešťastným výrazem vedle sedícího kouče Viktorie Pavla Vrby a tiskového mluvčího Václava Hanzlíka.

Pavel Vrba hovoří s novináři před zápasem s Beer ŠevouVideo: FC Viktoria Plzeň

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Plzně Pavel Vrba před utkáním s Beer Ševou. (Bez překladu do hebrejštiny)

Ti mu s úsměvem otázku vždy zopakovali. „Byl to boj," ulevil si překladatel po tiskovce. „Takticky nesvázaný zápas, ten výraz hebrejsky prostě říct neumím," culil se tlumočník. Dobře naladěný byl i Vrba, který ve čtvrtek večer v Izraeli povede Západočechy do závěrečného duelu skupiny Evropské ligy. Po fanoušcích v letadle po přistání v Tel Avivu mu popřáli před středečním tréninkem na Turner stadium také jeho svěřenci.

„Hodně štěstí, zdraví, hodně štěstí milý Pavle," skandovali v kabině. Jaký dárek by si Vrba přál? „Mám rád tlačenku. Tady se bez ní ale asi budu muset obejít," vtipkoval. „Máme před sebou zápas, doufám, že po něm budeme slavit tři body," dodal kouč už vážně.

V nejsilnější sestavě

Přestože Viktoria má postup jistý, šetřit opory nehodlá. „Je to poslední zápas podzimu, nemáme se proč šetřit na víkend. Budeme se snažit hrát v nejsilnější sestavě," podotkl Vrba, podle kterého je pochopitelně příznivější, že Plzeň přijela do Izraele v roli jistého postupujícího. Svoje postavení v tabulce však může vylepšit, pokud Beer Ševu porazí a zároveň FCSB nevyhraje nad Luganem.

„Je to příjemnější, než být nervózní před zápasem, ve kterém bychom museli k postupu uhrát třeba remízu. Utkání je asi méně emotivní než ty poslední v lize nebo v evropských pohárech. Na druhou stranu hrajeme o body, o koeficient, o postavení. Pokud máme šanci být první, což by přineslo lepší pozici losu play off, budeme se o to prát," uzavřel Vrba.

Čtvrteční duel začíná v 21.05, přímý přenos vysílá Nova Sport 1.

Reklama