Hlavní obsah

Motivace pro Plzeň? V Izraeli může vydělat přes 17 miliónů!

Beer Ševa

Postup do jarního play off Evropské ligy mají fotbalisté Plzně jistý, o motivaci v závěrečném duelu ve skupině na půdě Beer Ševy (od 21:05, vysílá Nova sport 1, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) však mají postaráno. Na Turner stadium si dnes večer můžou vydělat 660 tisíc eur (přes 17 miliónů korun).

Foto: FC Viktoria Plzeň

Trénink fotbalistů Plzně v Beer Ševě před utkáním Evropské ligy.

Článek

Částku 360 tisíc eur (přibližně 9,3 miliónů korun) vyplácí UEFA za vyhraný zápas ve skupině. Dalších 300 tisíc eur (téměř 8 miliónů korun) navíc může Viktoria získat, pokud skupinu vyhraje. To se stane, pokud porazí Beer Ševu, za níž hraje český útočník Tomáš Pekhart, a zároveň Lugano neprohraje v Bukurešti. Na vedoucí FCSB ztrácí Viktoria bod.

„Pokud získáme tři body, první místo se může povést. Nemáme to ale ve svých rukách. Každopádně chceme úspěšný podzim ukončit solidním výsledkem. Abychom odjeli na dovolenou s dobrým pocitem," říká kapitán Roman Hubník.

Pozor na Pekharta!

„Postup už máme, můžeme ještě urvat z první místo. Ale upřímně, nevěřím, že Bukurešť s Luganem ztratí," doplňuje obránce Lukáš Hejda. S Hubníkem budou pravděpodobně svádět souboje s českým útočníkem Beer Ševy Tomášem Pekhartem.

„Už doma jsme se přesvědčili, že je nepříjemný, hraje dobře to těla. Musíme si na něj určitě dát pozor, hlavně při centrovaných balónech," upozorňuje Hejda. „Četl jsem, že se na zápas s námi těší. Určitě se bude chtít vytáhnout. O to víc, když hrají doma, kde jsou silnější," dodává Hejda.

Vzhledem k ofenzivnímu stylu obou týmů, i tomu, jak jsou rozdané karty (Beer Ševa už šanci na postup ztratila), se očekává útočná partie. „Asi to bude nahoru dolů, nebude to takticky svázané," myslí si Hejda.

V Doosan aréně sice Viktoria izraelského mistra porazila (3:1), hosté ji však notně zlobili. Nyní budou mít navíc v zádech vyprodaný stadión (16 tisíc diváků). „Jsou nepříjemní v ofenzivní části. V Plzni nás vysoko napadali, v tom nám trošku dělali problém. Předpokládáme, že doma budou ještě aktivnější," podotýká Hejda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články