Hlavní obsah

Zlíňané v deseti padli, po prohře s Lokomotivem cítí křivdu

Olomouc

Fotbalisté Zlína se rozloučili v olomouckém azylu s Evropskou ligou porážkou 0:2 s Lokomotivem Moskva, když po sporném vyloučení obránce Gajiče v 58. minutě neodolali v závěrečné půlhodině náporu vedoucího celku ruské nejvyšší soutěže. Hosté stvrdili vítězstvím postup do play off, Fastav obsadil ve skupině F se dvěma body poslední místo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zlínští Petr Jiráček (vlevo) a Zoran Gajič v utkání s Lokomotivem Moskva.

Článek

Zlíňané cítí po derniéře na Hané trochu křivdu. „Gajič první žlutou rozhodně neměl dostat, byl to čistý souboj. S tím ale nic nenaděláme," hájí parťáka ze stoperské dvojice kapitán Josef Hnaníček. Před vedoucím gólem ruského celku si navíc všiml, že si skórující Mirančuk zpracoval míč rukou. „Já jsem pak mohl balón ještě na brankové čáře odvrátit, avšak na těžkém terénu a už s trochu tvrdými nohami se mi to bohužel nepovedlo," lituje.

Rovněž zlínskému kouči Bohumilu Páníkovi se způsob řízení utkání ze strany tureckého sudího evidentně nezamlouval. „Kdo zápas viděl, ví, kdo nás tentokrát porazil," není ovšem konkrétní. Míní, že až do nuceného odchodu Gajiče ze hřiště bylo jeho mužstvo Lokomotivu vyrovnaným soupeřem. „Hodně jsme favorita zlobili. V deseti už to pak byl především boj o to, abychom střetnutí důstojně dohráli. Kvalita moskevského týmu je totiž obrovská," uznává trenér.

Páník se obává o osud zkušeného záložníka Jiráčka, který dohrál kvůli zranění se sebezapřením. „Je to obrovský bojovník. Má na noze tržnou ránu, snad to nebude zlomené," strachuje se.

Připouští, že toužil získat ve skupině víc než dva body. „Chtěl jsem jich mít aspoň pět. Ale třeba to doženeme příště. Strašně rádi bychom si totiž start v Evropské lize zopakovali. Naším snem je proto obhájit triumf v Mol Cupu," naznačil, co bude hlavním jarním cílem Zlíňanů, kteří se ve čtvrtfinále domácího poháru střetnou v únoru s druholigovým Hradcem Králové.

Historickou účast v Evropské lize hodnotí nakonec pozitivně. „Kluci poznali, že se v ní hraje úplně jiný fotbal než v naší nejvyšší soutěži. Nabrali cenné zkušenosti, které snad na jaře zúročí," doufá Páník.

Reklama

Související témata: