Hlavní obsah

Nadšený Vrba po triumfu ve skupině: Byl to fantastický podzim!

Beer Ševa

Po čtvrtečním utkání v Beer Ševě se trenér Pavel Vrba otočil k hlavní tribuně, kde nadšeně aplaudovali plzeňští fanoušci. Zatleskal jim, vzápětí vztyčil palec. V gestu byla velká symbolika. Viktoria pod Vrbou projela podzimem na velkou jedničku. Vede o 14 bodů českou ligu, díky včerejšímu triumfu 2:0 v Izraeli vyhrála také skupinu Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba během utkání základní skupiny Evropské ligy proti FCSB.

Článek

„Podzim byl fantastický, jsme moc spokojení. Myslím, že jsme si to dobře rozložili, v některých utkáních jsme hráče šetřili. Třeba v Luganu, kdy jsme byli kritizováni za porážku. Některá média psala, že šlo o blamáž. Nakonec se ukázalo, že nám všechny naše kroky vyšly," lebedil si Vrba.

Od letního návratu tým bezvadně vyladil, Viktoria válí, zápas od zápasu nabývá na síle. Vyhrává s lehkostí, hráči se fotbalem baví. V Beer Ševě to dokonale předvedli. V první půli dominovali, udeřili gólem Hejdy. Po přestávce si zkušeně hlídali vedení, z brejku udeřili podruhé Hořavou.

„V některých pasážích jsme mohli být přesnější v útočné fázi, ale vyhrát v Beer Ševě o dva góly je úžasný výsledek. Zvlášť, když nám bylo nakloněno skóre druhého zápasu ve skupině v Bukurešti," radoval se Vrba z triumfu ve skupině.

Po prvních třech kolech to však na postup, tím méně na první příčku, nevypadalo. Viktoria měla na kontě jen tři body. „Byli jsme tehdy ve velice těžké situaci. V domácích zápasech jsme to nakopli, dílo jsme dokončili v Beer Ševě," těší Vrbu, který si dal parádní dárek ke středečním 54. narozeninám.

Západočeši ve skupině získali 12 bodů, za 4 výhry (2x Beer Ševa, 1x Lugano a FCSB). „Jsem rád za takovou bilanci. Nebylo to jednoduché. Ale zlepšovali jsme se jak v české lize, tak i v Evropě. Chytli jsme formu, díky ní jsme uhráli tolik bodů," podotkl Vrba.

Soupeře pro jarní úvodní kolo play off Evropské ligy se Plzeň dozví při pondělním losu. Koho by si kouč přál? „Ještě neznám složení košů, je těžké uvádět nějaká jména klubů. Až to zjistíme, vyhlásíme v kabině sázky," dodal Vrba.

Reklama

Související témata: