Hlavní obsah

To je odměna! Astana slaví historický postup, ale trenér Stojlov u týmu skončí

Praha

Přestože trenér Stanimir Stojlov dovedl ve čtvrtek fotbalisty Astany po nečekané výhře 1:0 na hřišti pražské Slavie k historickému postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy, u týmu s největší pravděpodobností nebude pokračovat. Padesátiletému bulharskému kouči 31. prosince vyprší smlouva, a protože nedostal nabídku na její prodloužení, počítá s tím, že skončí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Astany oslavují vítězství a postup přes Slavie v Evropské lize.

Článek

"Dodnes jsem neobdržel nabídku, abych pokračoval na postu hlavního trenéra Astany. To znamená, že Astana bude pokračovat beze mě," řekl Stojlov na tiskové konferenci poté, co dosáhl s Astanou na historický úspěch kazašského fotbalu.

Bulharský kouč byl z postupu nadšený. "Náš tým je stvořen proto, aby měnil dějiny, a dějiny kazašského fotbalu opravdu změnil. Jsme skuteční hrdinové. Doufám, že tento zápas nebude posledním, a doufám, že se probojujeme dál, až do finále," uvedl Stojlov.

Ocenil, jak se tým vypořádal s tím, že po konci kazašské ligy odehrál od 5. listopadu ve čtvrtek teprve druhý soutěžní zápas. Na souboj se Slavií se Astana chystala na kempu v Čechách týden. "Fyzička nebyla ideální, za poslední měsíc jsme odehráli jediný zápas a ve druhém poločase hráli hůř, nicméně jsme byli nakonec úspěšní. Náš tým dosáhl jednoho z největších úspěchů v historii kazašského fotbalu," podotkl Stojlov, který Astanu dovedl ke čtyřem ligovým titulům po sobě.

Zároveň se postavil za slávistického trenéra Jaroslava Šilhavého, nad jehož budoucností u vršovického týmu se vznáší otazník. "Myslím, že trenér Slavie odvádí skvělou práci, má skvělý tým a skvělé hráče," uvedl Stojlov.

Pražanům vytknul jen špatný stav terénu. "Nechápu, že když je Slavia klub s takovým zázemím, skvělými hráči a finančními prostředky, tak že bylo hřiště v tak katastrofálním stavu," řekl Stojlov.

O své další budoucnosti zatím nemá jasno. Spekuluje se, že by mohl převzít kazašskou reprezentaci. "Žádnou nabídku jsem nedostal. Pokud bych ji dostal, tak bych o tom samozřejmě uvažoval a pak se rozhodl," dodal bývalý trenér bulharské reprezentace.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen