Hlavní obsah

Přísné vyloučení Zlín bolelo. Navzdory prohře si Hronek premiéru v Evropské lize užil

Zlín

Na konci srpna přestoupil kvůli vidině Evropské ligy z Jihlavy do Zlína, ale kvůli zdravotním problémům nastoupil k zápasu prestižní soutěže až ve čtvrteční podzimní derniéře proti fotbalistům Lokomotivu Moskva. Čtyřiadvacetiletý záložník Petr Hronek si z utkání v olomouckém azylu s lídrem ruské ligy odnesl navzdory prohře 0:2 pozitivní dojmy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zlínští Petr Jiráček (vlevo) a Zoran Gajić v utkání s Lokomotiv Moskva.

Článek

Jak jste si utkání užil?

Byl jsem dlouho zraněný, a tak jsem především moc rád, že jsem mohl být konečně u toho. A dokonce v základní sestavě. Mám velmi dobré pocity. Škoda jen, že se mi nepovedlo vyrovnat na 1:1. Brankář Lokomotivu Kočenkov mi bohužel hlavičku zlikvidoval. Zakončení mně nevyšlo úplně podle mých představ.

V deseti jste to měli závěrečnou půlhodinu hodně těžké, že?

Přesně tak. O víkendu jsme sice dokázali v oslabení srovnat na 1:1 v lize v Brně, avšak moskevský tým je trochu jiný level. Aby Lokomotiv postoupil, musel proti nám nutně bodovat, což bylo na hřišti znát. Ale až do Gajičova vyloučení jsme i s tak kvalitním soupeřem drželi krok. Velká škoda, že jsme aspoň bodík neuhráli.

Žluté karty, které vedly ke Gajičovu vyloučení, se zdály dost přísné...

To, že dostal nakonec i červenou, hodně bolí. Turecký sudí posuzoval fauly docela divně. Mrzí to o to víc, že hlavně zpočátku se zdálo ruské mužstvo trochu zaskočené. Fotbalistům Lokomotivu šlo o hodně, a tak hru zezačátku moc neotvírali. Po stranách jsme je celkem přehrávali, avšak jejich stopeři byli o hlavu vyšší než my. Možná proto jsme se před soupeřovou brankou gólově neprosadili.

Jak hodnotíte premiérovou účast Zlína v základní skupině Evropské ligy?

Bylo to pro nás nové. Každý bod byl za této situace cenný. My jsme uhráli dva. Pro mě to byla především obrovská zkušenost. Bylo by skvělé, kdybychom si ji mohli v příští sezóně zopakovat.

Měl start v Evropské lize vliv na účinkování vašeho týmu v domácí lize?

Zřejmě trochu ano. Nasbírali jsme na podzim dvacet bodů. Mohlo to být trochu lepší.

Reklama

Související témata: