Hlavní obsah

Partizan? Byli tam atraktivnější soupeři, ale na druhou stranu je to hratelné, myslí si Limberský

Plzeň

Mohli narazit například na Dortmund, Neapol, Lyon nebo Celtic. Nakonec fotbalistům Plzně pondělní los v Nyonu pro úvodní kolo vyřazovací části Evropské ligy přiřkl Partizan Bělehrad. Atraktivní soupeř vypadá jinak, ale podle viktoriánů je zase solidní šance na postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Marek Bakoš se raduje z gólu proti Larnace. Vlevo Martin Zeman, vpravo David Limberský

Článek

„Není to asi až tak atraktivní. Byli tam i zvučnější soupeři, ale na druhou stranu si myslím, že je to hratelné. Uděláme všechno pro to, abychom přes Partizan postoupili. Nebude to jednoduché, ale myslím si, že kvalitu na to máme," citoval klubový web obránce Davida Limberského.

Srbský mistr nepatřil mezi papírově nejzdatnější protivníky, které mohla Plzeň vyfasovat. Podle trenéra Pavla Vrby má i tak velkou kvalitu. „Partizan možná není známý tak, jako Celtic, ale rozhodně ho nemůžeme podcenit. Někdejší jugoslávský fotbal byl vždycky fantastický, čeká nás určitě těžký soupeř," pověděl Vrba, podle kterého je brzy na to mluvit o šancích na postup.

„Budou to brát hodně prestižně. Některé top mančafty v první fázi dávají prostor hráčům z širšího kádru, u Partizanu je naprosto jasné, že budou chtít uspět a postoupit. O to to může být složitější," podotkl Vrba.

Jeho týmu hrozila také vzdálená Astana, přemožitel pražské Slavie ve skupině. Obránce Radim Řezník kvituje, že viktoriány šestihodinový let do kazašské stepi minul. „O Partizanu zatím moc nevíme, ale přivítal jsem, že nemusíme třeba do Astany. To je strašná dálka. Mohli jsme sice dostat malinko zvučnější jméno, ale soupeř je to docela hratelný," prohlásil Řezník, který je v očekávání bouřlivé atmosféry v úvodním duelu v Bělehradě.

Temperamentní příznivci Partizanu platí v Evropě za jedny z nejdivočejších, ale i  nejproblémovějších. „Nevím, jestli nás v Bělehradě čeká přímo peklo, ale bude to nejspíš velké. Myslím ale, že jsou to jedni z nejlepších fanoušků," dodal Řezník.

Reklama

Související témata: