Hlavní obsah

Oblak nás připravil o finále, v němž už jsme mohli být, štve trenéra Arsenalu

Londýn/Praha

Nebyl to od Atlétika na londýnském Emirates Stadium hezký, natož pak líbivý fotbal. Ani být nemohl, když Španělé hráli osmdesát minut jen v deseti, a navíc u postranní čáry postrádali svého temperamentního kouče Simeoneho, jenž byl tři minuty po vyloučení Vrsaljka vykázán na tribunu. Brilantní taktický výkon to však od hostů byl. A hlavně nadmíru efektivní, neboť jim v prvním semifinále Evropské ligy vynesl senzační remízu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Atlétika Madrid Sime Vrsaljko brzy viděl v semifinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu červenou kartu.

Článek
Fotogalerie

Mimochodem už třetí, kterou při třech posledních návštěvách na Ostrovech uhráli. Nerozhodný výsledek 1:1 totiž uhráli i před tím v Leicesteru a na Stamford Bridge s Chelsea.

Teď remizovali i na půdě Arsenalu a jsou o něco blíž lyonskému finále. „Nemyslím, je to pořád padesát na padesát," bránil se přespřílišné euforii trenér Diego Simeone, i když jeho svěřenci mluvili o fantastickém výsledku.

„Zvláště po tak bláznivém začátku," připomínal střelec gólu Antoine Griezmann červenou pro Vrsaljka a trenéra vykázaného z lavičky.

„Připomnělo mi to zápas v Barceloně, kde byl Filipe vyloučen také už po třinácti minutách. Anebo utkání Ligy mistrů, v němž šel Torres rovněž hodně brzy ven," spoléhal Simeone na to, že jeho svěřenci si poradí i s oslabením, které pro ně nebylo ničím novým.

Skutečně to svedli a uhráli senzační remízu. „Hráči se úžasným způsobem vyrovnali s obrovským tlakem Arsenalu. Dali do hry vášeň, a proto uspěli," chválil argentinský kouč svůj tým a gólmana Oblaka především.

„V současnosti je to nejlepší brankář na světě," měl po zápase jasno Griezmann.

I domácí trenér Arséne Wengere skládal Oblakovi poklony.

„Pro mě je jedním z nejlepších gólmanů v Evropě, což dnes večer znovu ukázal. Pro nás bylo přímo frustrující sledovat, jak se vypořádává s našimi šancemi. A o defenzivě Atlétika platí totéž. I ta je jednou z nejlepších v Evropě," povzdechl si kouč Gunners, pro něhož šlo o poslední zápas na evropské pohárové scéně na Emirates Stadium.

Skončil pro něho nevalným výsledkem, který notně devalvuje šance Arsenalu dostat se do lyonského finále Evropské ligy, vyhrát ho a zajistit si tak účast v příštím ročníku Champions League.

„Měli jsme šanci dostat se už dnes večer do finále, jenže výsledek neodpovídá výkonu, který jsme předvedli. A nic na tom nemění, že početní převaha pro nás nepředstavovala výhodu, spíše naopak, zbrzdila tlak, který jsme v úvodu střetnutí měli, protože soupeř začal bránit ještě usilovněji," glosoval Wenger prvním semifinálovou partii.

„I výhra 1:0 by ale byla dokonalá, jenže to bychom nesměli udělat chybu," poukazoval na nedůslednost bránícího Koscielného a uklouznutí Mustafiho.

„Ale nechci obviňovat jednotlivce. Celé mužstvo je zklamané a psychicky hodně dole. Pohled na statistiky ovšem stačí, abychom věřili, že můžeme skórovat kdekoli. I za týden v Madridu," věří Wenger, že Arsenal může postup do finále ještě zachránit.

Reklama

Související témata: