Hlavní obsah

Arsenal se už řítí do propasti

PRAHA

Sny, že se zapojí do bojů o titul, se fotbalistům Arsenalu rozplývají v nedohlednu, a to ještě sezóna není ani v polovině. Ve středu prohráli Gunners na půdě průměrného Fulhamu 1:2 a nepomohl jim ani návrat kapitána Thierry Henryho a Tomáše Rosického do sestavy. Oba dostali v hodnocení deníku Sun jen průměrnou pětku z desetibodové stupnice.

Článek

Byla to druhá porážka v Premier League v řadě za sebou a z posledních šesti utkání v lize vyhrál Arsenal jen jednou, což je doslova tristní bilance. Odpovídá tomu i postavení v tabulce. Londýnský celek je v tabulce po patnácti kolech na šestém místě. Na vedoucí Manchester United ztrácí už propastných šestnáct bodů, na druhou Chelsea třináct. Ještě dvanáctý Manchester City má přitom na Arsenal pouze tříbodové manko.

Francouzský kouč Gunners Arsene Wenger však jakákoliv slova o propadáku odmítá. "Sice máme málo bodů, ale slovo krize je příliš silné. A matematické propočty na titul přenechávám jiným," pravil Wenger po středeční porážce na stadiónu Craven Cottage. Pro Fulham to byl historický den, vždyť Arsenal porazil poprvé od ledna 1966.

Někteří hráči potřebují vysadit

"Nejsem zklamaný ze způsobu, jakým jsme ten zápas odehráli. Dali jsme do toho všechno, a kdyby rozhodčí neodmával ofsajd Henrymu, který byl přinejmenším sporný, mohlo to být alespoň 2:2," tvrdil kouč, který nedávno oslavil deset let na lavičce Arsenalu.

Anglická média mu však vyčítají, že zápas na Fulhamu hodně podcenil, protože nechal odpočívat Fabregase, Ljungberga, Ebouého a Clichyho. "Prostě teď máme hodně důležitých zápasů a musíme je zvládnout. Někteří potřebují alespoň občas vysadit," hájil své rozhodnutí. Arsenal navíc hrál od 66. minuty bez vyloučeného Švýcara Senderose, který šel ze hřiště po druhé žluté kartě.

Wengerovu družinu čeká hned v sobotu londýnské derby z Tottenhamem a ve středu klíčový duel v Lize mistrů v Portu. Londýnský celek ještě nemá jistý postup. "Přicházejí zápasy pravdy, které musíme zvládnout," uvědomuje si Wenger.

Svému mužstvu však věří. "Máme dobrý tým, který zdaleka neřekl poslední slovo. To mi věřte. Nepotřebujeme mužstvo posilovat. Mám moc dobré hráče, kteří se ještě zlepší. A na nějaké soudy počkejte až po sezóně," dodal sedmapadesátiletý rodák ze Štrasburku.

Reklama

Související témata: