Hlavní obsah

Vyhodí Real Madrid trenéra? Rozhodne i Plzeň

Bude slavný Real Madrid měnit trenéra? O tom rozhodne i Viktoria Plzeň! O osudu Julena Lopeteguiho na lavičce Bílého baletu rozhodnou totiž tři následující zápasy. Španělská média tvrdí, že je musí slavný španělský fotbalový klub bezpodmínečně vyhrát, jinak bude s trenérem ouvej. Šéfové klubu už se raději jistí a mají za sebou první kontakt s koučem Antoniem Contem.

Foto: Vincent West, Reuters

Trenér Realu Madrid Julen Lopetegui gestikuluje na své svěřence. Jeho budoucnost na lavičce Bílého baletu je nejistá.

Článek

Levante, Viktoria Plzeň a Barcelona. Tyhle soupeře musí Real v období od 20. do 28. října složit na lopatky, aby se Lopetegui udržel v pozici hlavního kouče. Už teď však prosákly v listu Corriere dello Sport informace, že se šéfové v pondělí sešli na informativní schůzce s bývalým trenérem Chelsea Contem, zda by případně na nabídku Bílého baletu slyšel.

Lopetegui je pod obrovským tlakem. Real je v tabulce španělské nejvyšší soutěže až čtvrtý, z posledních tří ligových duelů uhrál jen bod a šéfové klubu i fanoušci neskrývají nespokojenost. Zvláště, když si do výčtu neúspěchů z poslední doby přidáte i prohru 0:1 v Lize mistrů na půdě CSKA Moskva.

Kouč se přitom dohodl na spolupráci krátce před letošním mistrovstvím světa, kde měl vést španělskou reprezentaci. Když se provalilo, že bude trenérem Realu, na šampionátu nakonec Španěly nevedl. Propuštěn byl dva dny před šampionátem. A teď to vypadá, že může dostat dalšího padáka. Rozhodnou o tom následující tři utkání.

Devětačtyřicetiletý Conte je po konci v Chelsea bez angažmá. Pokud nakonec do Realu Madrid nastoupí, bude se muset vzdát peněz, které mu ještě má doplatit po vyhazovu londýnský klub.

Reklama

Související témata: