Hlavní obsah

Mourinho: Například Čech je nedotknutelný, Ševčenko ne

LONDÝN

Včetně zraněného gólmana Petra Čecha je v Chelsea devět nedotknutelných hráčů a Andrej Ševčenko mezi ně nepatří. I to řekl kouč londýnského fotbalového velkoklubu José Mourinho v rozsáhlém rozhovoru, jenž vyšel v několika britských médiích. Podle listu Times to je Mourinhovo nejupřímnější interview od jeho příchodu na Stamford Bridge v roce 2004.

Článek

Mourinhovy výroky na adresu Ševčenka následují jen den poté, co se objevil na veřejnosti rozhovor, v němž ukrajinský kanonýr uvažuje o odchodu z Chelsea. Největší letní posila, která po přestupu z AC Milán dala pouze tři ligové góly, však následně tyto informace dementovala s tím, že jeho slova o nespokojenosti v Chelsea jsou vymyšlená.

"Nasazuju do utkání prostě ty hráče, kteří jsou v daném okamžiku nejlepší. Ti jsou nedotknutelní," uvedl Mourinho. "Jsou nedotknutelní proto, jak hrají, ne proto, že je miluju. A 'Ševa' prostě nedotknutelný kvůli tomu, jak hraje, není," řekl portugalský kouč na adresu držitele Zlatého míče za rok 2004, jenž dal v úterý proti Levski Sofia svůj první gól v Lize mistrů za Chelsea.

Mezi nedotknutelnými je i Petr Čech

Mourinho považuje za nepostradatelné devět hráčů: Clauda Makeleleho, Michaela Essiena, Franka Lamparda, Michaela Ballacka, Johna Terryho, Ricarda Carvalha, Ashleyho Colea, Didiera Drogbu a brankářskou jedničku Čecha, jenž se vzpamatovává z operace lebky.

Přesto, že zatím mezi jeho devítku nepatří, Mourinho Ševčenka nezatracuje a domnívá se, že je pouze otázkou času, kdy začne třicetiletý Ukrajinec zářit. "Musí se ještě nějakou dobu adaptovat. Fotbal v Itálii a Anglii je úplně něco jiného," řekl kouč, jenž dovedl před svým odchodem do Chelsea fotbalisty Porta k triumfu v Lize mistrů.

Mourinho: Henry taky hned nezářil

"Vezměte si učebnicový příklad Thierryho Henryho. V posledních letech je tady v Anglii nejlepším střelcem, ale když když přišel z Juventusu do Arsenalu, vstřelil za dvanáct zápasů jeden gól," přirovnal Mourinho svou hvězdu ke kapitánovi konkurenčního Arsenalu. "Dám 'Ševovi' čas. Pozitivní na tom je, že není spokojen s tím, jak hraje. Kdyby byl, tak máme problém."

Ševčenko je sice velkým oblíbencem majitele Chelsea Romana Abramoviče, jenž za něj v létě neváhal zaplatit přes 30 miliónů liber, ruský miliardář však za hráče u Mourinha neoroduje. "To myslíte vážně?" reagoval kouč na otázku, zda na něj Abramovič tlačí, aby Ševčenka stavěl.

"Nikdy by to neudělal. Pokud ano, znamenalo by to, že svému trenérovi nedůvěřuje. A kdyby mi nedůvěřoval, má dost peněz na to, aby mě vyhodil, zaplatil mi odškodné a poslal mě domů," řekl Mourinho, jenž v uplynulých dvou letech dovedl Chelsea ke dvěma mistrovským titulům.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články