Hlavní obsah

Chorvatští chuligáni řádili v Plzni. Na policejní koně házeli železné zábrany

Praha

Policie v Plzni musela v podvečer zasáhnout proti fotbalovým fanouškům Dinama Záhřeb. ČTK to řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková. Policie při incidentu zajistila dva cizí fanoušky kvůli neuposlechnutí výzvy nebo pokynu policisty. Po vyslechnutí a dalších úkonech budou propuštěni. Na stadionu ve Štruncových sadech se hrálo úvodní utkání 2. kola Evropské ligy mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb. I po skončení zápasu budou policisté zřejmě po většinu noci v ulicích, kde se budou pohybovat fotbaloví fanoušci.

Foto: ČR Policie, ČTK

Policisté museli zasahovat proti chorvatským fanouškům

Článek

Policie předpokládala, že do Plzně přijela zhruba tisícovka příznivců chorvatského týmu. Nasazeny jsou desítky policistů z několika krajů. Před začátkem utkání se podle neoficiálních informací někteří chorvatští fanoušci chtěli protlačit na stadion a mimo jiné házeli železné zábrany na policejní koně. Zapalovali také světlice. Policie proti nim zakročila.

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová doplnila, že u potyčky zasahovali také záchranáři. "V 19:15 nám byla hlášená hromadná potyčka na fotbalovém stadionu Štruncovy sady. Z místa jsme transportovali dva muže zasažené pepřovým sprejem a jednoho muže s lehkým zraněním dolní končetiny," popsala.

Foto: ČR Policie, ČTK

Policisté museli zasahovat proti chorvatským fanouškům

Policie celý den sledovala pohyb příznivců obou klubů po městě. Chorvatští fanoušci se během dne zdržovali zejména v restauracích a barech kolem centrálního náměstí. První incident se stal už v noci na dnešek.

V jednom baru, kde byli chorvatští fanoušci, se kolem 2:00 strhla potyčka asi 30 lidí. "Dva lidé utrpěli zranění, policie na místě zajistila devět zahraničních fanoušků," řekla Kořínková.

Policie celý den sledovala pohyb příznivců obou klubů po městě. Chorvatští fanoušci se během dne zdržovali zejména v restauracích a barech kolem centrálního náměstí.

Reklama

Související témata: