Hlavní obsah

Největší slovenské derby Slovan-Trnava vyvolává vášně už týden před utkáním

Bratislava/Praha

Není pochyb o tom, že největší fotbalové utkání na Slovensku je souboj bratislavského Slovanu a trnavského Spartaku. Právě toto derby bude 3. března zahajovacím utkáním na novém Národním fotbalovém stadionu na Tehelném poli. Už týden před zápasem vzplály na obou stranách vášně, které se zatím netýkají přímo sportu.

Foto: Sport.cz

Nový fotbalový stadion v Bratislavě.

Článek

Trnavští fanoušci vyhrožují bojkotem utkání, protože podle hostujícího fanklubu nedostali k dispozici požadovaný počet vstupenek. Využít mohou jen 400 přidělených vstupenek, i když žádali pro své fanoušky celkem 1100 míst.

„Rušíme oficiální výjezd a vyzýváme všechny, aby se této frašky nezúčastňovali," napsal na svém webu trnavský fanklub. „Prioritou klubu je bezpečnost fanoušků. Stav sektoru hostí neumožňuje z bezpečnostních důvodů nabídnout hostům víc vstupenek," reagoval bratislavský klub.

Kapacita nového stadionu je oficiálně 22.500 míst a Slovan hlásí vyprodáno. Klub z Trnavy však pohrozil, že k utkání vůbec nenastoupí. „Stadion ještě není oficiálně zkolaudovaný a ohrožena je bezpečnost. Do dočasného užívání je dokonce odevzdána pouze jedna tribuna. Navrhujeme utkání odložit, nebo odehrát zápas na starém stadionu na Pasienkách," uvedlo vedení Spartaku Trnava.

Toto stanovisko zaslalo vedení slovenského mistra fotbalovému svazu, Unii ligových klubů, Slovanu Bratislava je připraveno kontaktovat také Evropskou fotbalovou unii. Podle ŠK Slovan má stadion právoplatné rozhodnutí o předčasném používání.

Týden před derby se tak řeší zcela jiné problémy než ryze sportovní.

Reklama

Související témata: