Hlavní obsah

Wenger: Baptista dostane svou šanci

Arséne Wenger, trenér fotbalistů Arsenalu, po středečním duelu s Tottenhamem v semifinále Carling Cupu potvrdil, že brazilský útočník Julio Baptista dostane v následujících týdnech více šancí prokázat své schopnosti. Čtyřiadvacetiletý fotbalista na sebe v utkání upozornil dvěma brankami v rozmezí třinácti minut, které určily konečné skóre 2:2.

Článek

Londýnské derby nezačalo pro Kanonýry příliš dobře, již ve 21. minutě prohrávali 2:0. První gól vstřelil Bulhar Berbatov, druhý dal do vlastní sítě právě Baptista. Svou chybu napravil v druhém poločase, kdy dvěma góly určil konečný výsledek. "Opět ukázal, jak dobrý je to hráč," komentoval jeho výkon francouzský kouč Wenger a dodal: "Je psychicky hodně silný. Místo toho, aby se cítil provinile z vlastní branky, vstřelil dvě do sítě soupeře."

Arsenal přišel ve víkendovém šlágru s Manchesterem o svého zatím nejproduktivnějšího útočníka Robina Van Persieho. Nizozemský útočník bude chybět asi šest týdnů kvůli zlomené zánártní kosti. Do útoku má Wenger k dispozici Henryho, Adebayora a právě Baptistu, zvaného "Zvíře". "Přišli jsme o Van Persieho a Hleba, což znamená, že teď je v mých představách daleko jasněji a dostane více příležitostí," řekl Francouz.

"Zvíře" má silnou mentalitu

Baptista může hrát v záloze i útoku. "Má trochu od všeho. V sestavě je univerzálně využitelný, ale vzhledem k jeho čichu na góly je lepší stavět jej do středu," popisoval hráčovy přednosti Wenger. Brazilec přišel do Evropy před třemi roky. Dvě sezóny hájil barvy španělské Sevilly, kde vstřelil neuvěřitelných 38 branek v 63 zápasech. Minulý ročník strávil v Realu Madrid kde si ve 45 utkáních připsal dalších 9 gólů, většinou však střídal.

Před touto sezónou zamířil z Realu do Anglie na Emirates Stadium výměnou za španělského útočníka Antonia Reyese. Zatím si za Arsenal příliš nezahrál, zdá se ale, že jeho šance právě přišla. "Dostal pět měsíců na to, aby se adaptoval a nezdá se mi otrávený. Jeho silná mentalita mu pomáhá překonat potíže. Myslím, že do mužstva zapadl velice dobře," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: