Hlavní obsah

Chlouba Slovenska otevřela brány! Lídr začal na novém stadionu vítězně

Bratislava/Praha

Bratislavský Národný futbalový štadión na Tehelnom poli byl v neděli v podvečer slavnostně otevřen zápasem slovenské ligy mezi domácím Slovanem Bratislava a Spartakem Trnava. Utkání předcházel bohatý slavnostní program včetně laserové show.

Foto: Oficiální web ŠK Slovan Bratislava: www.skslovan.com

Nový Národný futbalový štadión na Tehelnom poli.

Článek

Fanoušci Slovanu se na nový fotbalový chrám načekali. Poslední zápas na slavném Tehelném poli byl odehrán v listopadu 2009, v roce 2013 byl původní stadion zbourán a v září 2016 se začalo se stavbou nového stadionu. Slovan během výstavby nového Tehelného pole své domácí zápasy hrál na bratislavských Pasienkach, které byly dříve domovem bratislavského Interu.

Původní Tehelné pole, kteří mnozí fanoušci familiárně nazývají Tehelko, bylo postaveno v letech 1939 - 1942 a mělo kapacitu až 50 000 diváků. V době zavření stadionu to pak bylo o 20 000 méně. Do nového stánku Slovanu se vejde 22 500 fanoušků a vedle "Belasých" bude na stadionu své zápasy hrát i slovenská fotbalová reprezentace.

"Konečně jsme doma!"

Dokončení Národního fotbalového stadionu je pro mnoho fanoušků Slovanu samozřejmě velkou událostí. Aby ne, moderní stánek znamená jejich návrat domů po necelých deseti letech. A slavnostní otevření si nenechal ujít ani Alexander Vencel starší, mistr Evropy z roku 1976 a vítěz Poháru vítězů pohárů z roku 1969.

"Z minulosti si pamatuji, jak jste chodili na Tehelné pole, jak jste měli radost z velkých zápasů, které Slovan odehrál. Když vidím, co se povedlo, tak věřím tomu, že tohle bude nejkrásnější stadion na Slovensku. (...) Konečně jsme doma. Děkuji za všechny mé bývalé spoluhráče a trenéry," cituje 75letou legendu Slovanu web sport.aktuality.sk.

Viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší pak na trávník přivedl zástupce budoucí generace Slovanu, pětiletého Adama, fanouška bratislavského týmu. Právě jemu pak předali symbolický klíč k Tehelnému poli.

Vítězná premiéra Slovanu

Utkání mezi Slovanem a Spartakem ovládli domácí poměrem 2:0 díky dvěma trefám Šporara. Trenér Spartaku a syn trenéra pražské Sparty Michal Ščasný tak se svým týmem odjížděl z Bratislavy bez bodu, naopak Slovan potvrdil své vedení ve slovenské lize, v níž v rámci letošního ročníku zůstává neporažen. Jeho náskok na druhou Dunajskou Stredu je navíc 14 bodů po 21 kolech.

Líbí se vám nový stadion na Tehelném poli?
Ano
96,1 %
Ne
3,9 %
Celkem hlasovalo 8236 čtenářů.

Reklama