Hlavní obsah

Heynckes se vzdal trenérského místa v Mönchengladbachu

MÖNCHENGLADBACH

Trenér Jupp Heynckes vzal zodpovědnost za krizi fotbalistů Borussie Mönchengladbach na sebe a dnes odstoupil z funkce. Rezignaci oznámil po třináctizápasové sérii bez vítězství, kterou tým prodloužil úterní bezbrankovou ligovou remízou v Norimberku. Bývalého útočníka Heynckese vystřídal dosavadní asistent Jos Luhukay.

Článek

"Ráno nás požádal o rozhovor a oznámil nám, že se v půl jedné v noci rozhodl odstoupit od smlouvy. Po špatných výsledcích a vnějším tlaku se necítí dostatečně silný dokončit sezónu," řekl na tiskové konferenci klubový prezident Rolf Königs. "A pak mi položil na stůl klíčky od služebního auta se slovy: je umyté a s plnou nádrží," dodal.

Heynckes vedl Borussii sedm měsíců od loňského července. Po sérii nezdarů se s ní propadl až na třetí místo od konce ligové tabulky, které by po sezóně znamenalo sestup. Posledního vítězství se tým dočkal v polovině října proti Wolfsburgu. Trápení v kádru pětinásobného mistra prožíval i Václav Svěrkoš, než v zimní přestávce odešel hostovat do Austrie Vídeň.

Jednašedesátiletému Heynckesovi, který prožil největší trenérský úspěch triumfem s Realem Madrid v Lize mistrů 1998, měla smlouva vypršet za rok a půl. Jeho nástupce si odbude premiéru v roli hlavního kouče v sobotu v ligovém duelu s Bielefeldem.

Středeční trenérská změna v Mönchengladbachu je čtvrtou v této bundesligové sezoně po Hannoveru, Dortmundu a Cáchách.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články