Hlavní obsah

Paris Saint-Germain uspěl s odvoláním proti vyšetřování UEFA

Francouzský fotbalový velkoklub Paris Saint-Germain vyhrál právní bitvu s UEFA, jež chtěla znovu otevřít vyšetřování jeho výdajů na přestupy a výplaty. Arbitrážní soud pro sport (CAS) dnes vyhověl odvolání Pařížanů na základě toho, že UEFA při snaze o otevření již uzavřeného případu možného porušení finančního fair play překročila stanovenou desetidenní lhůtu.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Útočník PSG Ángel di María

Článek

UEFA loni v červnu vyšetřování přestupů PSG uzavřela s tím, že za účetní období 2015, 2016 a 2017 skončil klub v přijatelné odchylce v porovnání příjmů a výdajů. Vyšetřovací komise ale v červenci doporučila případ dále přezkoumat, proti čemuž se klub úspěšně odvolal.

Současné rozhodnutí se netýká vyšetřování financí PSG v sezoně 2017/18, kdy klub koupil za rekordních 222 milionů eur z Barcelony brazilskou hvězdu Neymara a z Monaka přivedl za 180 milionů eur Kyliana Mbappého.

Podle pravidel finančního fair play kluby nesmějí vynakládat na přestupy větší částky, než vydělají. Složitý soubor regulí také omezuje možnost bohatých majitelů investovat do klubu vlastní peníze. UEFA pařížský klub podezřívá mimo jiné z toho, že tato pravidla obchází nadhodnocováním sponzorských smluv s partnery, kteří jsou blízcí jeho vlastníkům.

Reklama

Související témata: