Hlavní obsah

Nejhorší zakončení v historii fotbalu! Místo oslav titulu má PSG ostudu

Paříž/Praha

Neuvěřitelný zkrat připravil fotbalisty PSG o možnost oslavit v neděli večer mistrovský titul. Místo radosti má Eric Choupo-Moting z ostudy kabát. Zastavil totiž střelu svého spoluhráče, která mířila do sítě a média píší o nejhorším zakončení akce v historii fotbalu. Zápas se Štrasburkem pak skončil nerozhodně 2:2. „Omlouvám se, viděl jsem fotky té situace a musím uznat, že by to byl gól. I pro mě je těžké vysvětlit, co se stalo," kroutil hlavou nad zkratem Choupo-Moting.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Nejhorší zakončení v historii fotbalu? Zahozená tutovka hráče PSG Choupo-Motinga na něj podle médií aspiruje.

Článek

Obyčejně média informují o tom, kolik gólů tým PSG soupeři ve francouzské lize zase nasázel. Tentokrát je ovšem všechno jinak a světem letí zahozená tutovka, které se musí smát snad i fanoušci z Paříže. Míč totiž mířil do sítě Štrasburku, na brankové čáře jej ale zastavil Choupo-Moting. Snad chtěl sám usměrnit balon do sítě a připsat si gól, kterým zajistí pro svůj tým mistrovské oslavy. Místo toho je ale pro smích.

Kamerunský fotbalista přitom už v utkání jeden gól dal, na ten si ovšem po následné šílené minele nikdo nevzpomene. „Chtěl jsem dát gól, to je jasné. V té rychlosti se mi to ale nepovedlo. Asi je to nepochopitelné, všechno se ale seběhlo strašně rychle," snažil se obhájit Choupo-Moting. Trochu zmást ho mohl i bránící hráč, který se vrhl po míči, ale nezasáhl jej.

"Přemýšlel jsem, jestli jsem byl v ofsajdu, nebo ne. Vím, že v takové situaci se nemá hráč míče dotýkat, ale já jsem se reflexivně snažil zakončit. Míč zůstal na čáře a pak se dotkl i tyče. Ze šance už nebylo nic," vysvětloval zdrcený fotbalista.

Pařížský celek i přes první ztrátu na domácím hřišti v tomto ročníku francouzské ligy vede tabulku o dvacet bodů před Lille, to navíc odehrálo o jeden zápas víc, takže v PSG nikdo nepochybuje, že se mistrovské oslavy jen o pár dní odložily.

Reklama

Související témata: