Hlavní obsah

Ruský fotbalista Gulijev málem srazil na přechodu chodce, pak ho ještě zbil. Klub mu dal pokutu

Moskva

Ruský fotbal řeší další skandál! Ajaz Gulijev ze Spartaku Moskva málem srazil cestou na trénink vozem chodce a následně mu zlomil nos. Dvaadvacetiletý záložník se později Američanovi omluvil a slíbil, že mu zaplatí léčebné výlohy, od klubu ho nicméně trest neminul. Byl přeřazen do B týmu a přijde o necelý měsíční plat.

Foto: Sport.cz

Záložník moskevského Spartaku Ajaz Gulijev pyká za svůj výbuch hněvu.

Článek

Gulijev jel podle informací ruských médií na červenou a na přechodu téměř narazil v mercedesu do chodce. Z auta pak navíc vyběhl a praštil ho. Incident se stal ve středu a hráč se hájil tím, že mu Američan udeřil do vozu. Později ale nabraly události jiný směr. "Choval jsem se agresivně a vinu přiznávám," zveřejnil následně hráčovu omluvu Spartak na klubovém webu.

Dnes Gulijevovi udělilo vedení týmu pokutu pět milionů rublů, které mu odečte z platu. Ten údajně činí šest milionů rublů měsíčně. Přeřazen byl také do rezervy, za kterou navíc nesmí hrát zápasy.

Fotbalista ázerbájdžánského původu je hráčem Spartaku od roku 2014, hostoval v Machačkale a Rostovu. Rusko reprezentoval na mládežnických úrovních a v roce 2015 vybojoval na EURO devatenáctek stříbrnou medaili.

Reklama

Související témata: