Hlavní obsah

Blíží se odchod Hazarda do Realu? Chelsea už hledá náhradu

Přijde Chelsea o Hazarda? Bitva o hvězdu jde nejspíš do finiše! Chelsea se sice ještě zuby nehty snaží, aby Belgičana udržela, jenže už to tak vypadá, že se na Stamford Bridge připravují na to, že o ofenzivní klenot přijdou. Pokud Eden zamíří do Realu Madrid, mají už Blues podle listu Daily Mail vyhlédnutou náhradu. V modrém dresu by se jim líbil Nicolas Pépé z francouzského Lille, ochotní jsou vysázet 70 milionů liber (zhruba 2 miliardy korun).

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Fotbalista Nicolas Pépé z Lille je v hledáčku Chelsea. Pokud Blues přijdou o Edena Hazarda, chtěl by ho londýnský klub koupit.

Článek

Je to pořád dokola. Real Madrid chce hvězdu Chelsea získat, Hazardovi by se přesun do španělského velkoklubu také zamlouval. Aby ne, vedení Bílého baletu nešetři superlativy na jeho adresu a rozhodně ani financemi. Trenér Zidane řekl, že je Belgičan schopný dát v dresu Realu přes dvacet gólů za sezonu, k tomu by měl prý větší šanci získat prestižní Zlatý míč. A když si k tomu všemu přidáte nabídnuté tři miliardy za šestiletý kontrakt, přestup snů je na světě.

Jenže má to háček. Hazard je ještě do června 2020 v Chelsea pod smlouvou, karty jsou tak jasně rozdané. Bez dohody se v létě nic konat nebude. Nebo ano? Blues už se podle všeho připravují na situaci, že o Hazarda v létě přijdou. A chystají se jednat s francouzským Lille, kde si Chelsea vyhlédla potenciální náhradu. Tou je Nicolas Pépé z Pobřeží slonoviny. Cena za třiadvacetiletého hráče, který dal ve 33 zápasech devatenáct branek a prostřílel klub na druhé místo tabulky Ligue 1, je údajně 70 milionů liber.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Fotbalista francouzského Lille Nicolas Pépé v akci během utkání s PSG. Hráč z Pobřeží slonoviny by mohl na Stamford Bridge nahradit po případném odchodu Edena Hazarda.

A tak média už řeší také to, zda po případné realizaci přestupu bude Hazard v Realu Madrid schopen nějakým způsobem zaplnit mezeru po odchodu Cristiana Ronalda. V této sezoně se to Bílému baletu zjevně nepovedlo. „Problém je v tom, že Cristiano je nenahraditelný," ušklíbl se Zinédine Zidane při zmínce, zda posila z Chelsea může roli CR7 převzít. „Cristiano je pryč a my můžeme přivést jakéhokoliv hráče. Je ale skoro jisté, že nebude hrát tak, jako Ronaldo," dodal kouč.

Reklama

Související témata: