Hlavní obsah

My všichni jsme číslo 23! Sparta už ví, jak uctí památku svého bývalého kapitána

Praha
Aktualizováno

Poslední rozloučení s fotbalistou Josefem Šuralem, který v pondělí zahynul po autonehodě v Turecku, se uskuteční v neděli v brněnském krematoriu. Na sociální síti twitter o tom informovala Sparta, za kterou osmadvacetiletý útočník v české lize nastupoval naposledy. Pražský klub zároveň popsal, jak památku svého nedávného kapitána uctí při sobotním ligovém utkání s Baníkem Ostrava.

Foto: sparta.cz

Fotbalisté Sparty vyjdou z kabin na hřiště kompletně oblečení v dresu Josefa Šurala s číslem 23...

Článek

Mělo jít o výjimečný duel vzhledem k tomu, že otevře skupinu o titul v nově zavedené nadstavbě. Góly a body však tentokrát půjdou až na druhou kolej. Sparta bude především vzpomínat na tragicky zesnulého Josefa Šurala, krterý ještě nedávno nosil její kapitánskou pásku.

"Základní jedenáctka vejde z kabin na hřiště kompletně oblečená v dresu Josefa Šurala s číslem 23, jmenovkou a nápisem „Nezapomeneme" na prsou, který nahradí v této sezoně tradiční číslovku 125. V Šuryho dresech hráči absolvují předzápasový ceremoniál, následovaný minutou ticha, utkání poté odehrají ve vlastních sadách," avizuje letenský klub na svém webu i sociálních sítích.

Jedenáct dresů, které po utkání podepíše celý kádr, půjde do charitativní dražby. Kompletní výtěžek bude věnován Šuralově rodině. Další podrobnosti klub zveřejní v nejbližších dnech.

Až do sobotního utkání zůstane v podloubí stadionu u pokladen vedle vchodu číslo 1 otevřené pietní místo s dresem a šálou JŠ23. Fanoušci mohou zapálit svíčku a uctít Šuralovu památku i touto formou.

Poslední rozloučení s Josefem Šuralem se bude konat v neděli v obřadní síni brněnského krematoria. "Obřad bude přístupný veřejnosti, prosíme však o respektování soukromí rodiny a nejbližších, kteří budou v místnosti," uvedla Sparta, ze které Šural letos v lednu přestoupil do Alanyasporu.

Dvacetinásobný český reprezentant zemřel v pondělí v nemocnici poté, co minibus, kterým s dalšími šesti spoluhráči z Alanyasporu cestoval ze zápasu na hřišti Kayserisporu, sjel ze silnice a otočil se. Šural podle tureckých médií vypadl z vozu a utrpěl mnohačetná zranění. Nehodu údajně zavinil řidič, který usnul za volantem.

Reklama

Související témata: