Hlavní obsah

Ščasný se svým týmem slaví zisk domácího poháru. Fanoušci křepčili na hrací ploše

Nitra/Praha

Trenér Ščasný slaví výhru v domácím poháru, když ve finále porazil Žilinu. Řeč ale není o Zdeňku Ščasném, který nedávno skončil v pražské Spartě, nýbrž o jeho synovi Michalovi, který vede slovenský Spartak Trnava. Díky vítězství v domácím poháru se může Ščasného tým těšit na předkolo Evropské ligy.

Foto: Oficiální web FC Spartak Trnava: www.spartak.sk/

Fotbalisté Spartaku Trnava ovládli Slovenský pohár (Slovnaft Cup).

Článek

Zatímco otci se v poslední době nedařilo a po neuspokojivých výsledcích skončil v pražské Spartě, syn může být spokojený. Se Spartakem Trnava totiž vyhrál jubilejní 50. ročník Slovenského poháru (Slovnaft Cup). A co víc, už teď se může těšit i na předkolo Evropské ligy. Cesta k druhému triumfu ve Slovenském poháru v historii ale vedla přes pořádné drama...

Po základní hrací době totiž zápas skončil nerozhodně 3:3. A to i přesto, že Trnava vedla už 3:0. Žilině se totiž podařilo duel během 21 minut dorovnat a celé klání se nakonec muselo rozhodnout až v penaltách.

Foto: Oficiální web FC Spartak Trnava: www.spartak.sk/

Hrdina penaltového rozstřelu Dobrivoj Rusov.

Hrdina Rusov

Do nich Ščasný prostřídal gólmany (místo Bolka nasadil Rusova), což se nakonec ukázalo jako fantastický tah. Šestadvacetiletý Rusov totiž vychytal hned dva soupeře a Spartak, který ze čtyř pokusů ani jednou nezaváhal, mohl slavit.

Když Myenty Abena proměnil rozhodující penaltu, vypuknul na nitranském stadionu hlasitý jásot trnavských fanoušků. Ti dokonce vítězství oslavili s hráči přímo na hrací ploše.

Reklama