Hlavní obsah

Erupce nadšení. Fotbalisté Petrohradu slavili titul nad oblaky!

Moskva/Praha

Fotbalisté Petrohradu se stali tři kola před koncem ligy ruskými mistry a okamžitě začali s oslavami. A nebyly ledajaké! O svém úspěchu se totiž hráči i vedení dozvěděli v leteckém speciálu při návratu z Grozného, kde ve 27. kole jen remizovali 1:1 a dali tak ještě šanci obhájcům prvenství z Lokomotivu Moskva. Ten však jejich zaváhání nevyužil, prohrál 0:2 v Tule a tak svěřenci Sergeje Semaka mohli jásat.

Fotbalisté Petrohradu slaví mistrovský titul

 
Článek

Co na tom, že se zrovna nacházeli zhruba ve výšce 10 000 metrů? Erupci nadšení nešlo zastavit, šampaňské teklo proudem a obrázky z oslav se prostřednictvím klubové televize dostaly i k fanouškům. Stroj se otřásal a pilotům se jistě ulevilo, když v pořádku a bez komplikací s letadlem dosedli na ranvej.

Petrohrad, jeden ze soupeřů pražské Slavie ve skupině aktuálního ročníku Evropské ligy, získal pátý titul v historii, tři kola před koncem má na moskevský Lokomotiv náskok devíti bodů a lepší vzájemnou bilanci. Zenit vyhrál ligu po čtyřech letech, mezitím byl dvakrát třetí a loni pátý. Další tituly získal v letech 2007, 2010 a 2012.

Reklama

Související témata: