Hlavní obsah

Tři červené karty pro jediný tým během šesti minut! Rozhodčího musela chránit policie

Setúbal/Praha

Že během jednoho zápasu uvidí hned tři hráči červenou kartu, to je celkem rarita. Že ale ke třem vyloučením dojde během pouhých šesti minut a všichni potrestaní jsou z jednoho týmu, to člověk zažije možná jen jednou dvakrát v životě, pokud vůbec. Přesně to se ale teď stalo v utkání nejvyšší portugalské fotbalové soutěže mezi Vitórií Setúbal a Boavistou.

Foto: Facebook: Vitória Futebol Clube

Utkání nejvyšší portugalské ligy mezi Vitórií Setúbal a Boavistou bylo dost divoké.

Článek

V prvním poločase se celkem vzato nic zásadního nedělo, možná jediným výraznějším momentem byla šance záložníka Nuna Valenteho, který nedokázal dostat míč na zadní tyči do brány a z velkého úhlu trefil pouze boční síť.

Druhá půle ale měla o poznání zajímavější průběh. V 67. minutě viděl José Semedo rovnou červenou kartu za faul na Gustava. Nutno říct, že ačkoli si rozhodčí své rozhodnutí nejspíš obhájí, šlo o přísné vyloučení.

Hráčům Vitórie začaly následně brnkat nervy, o to víc, když hned tři minuty nato Boavista vstřelila úvodní branku utkání. Nejprve si Hildeberto Pereira za protesty vykoledoval žlutou kartu a o minutu později se ze hřiště musel poroučet Zequinha, který měl tak dlouho průpovídky směrem k rozhodčímu, až také viděl červenou kartu.

Jenže to ještě neznamenalo konec. Druhou žlutou kartu (tu první dostal za simulování ve snaze získat výhodu pokutového kopu) viděl v 73. minutě za faul na středu hřiště Jhonder Cádiz, což už hodně těžce nesli domácí fanoušci. Pokusili se proniknout až na hřiště, aby si účty se sudím vyřídili. Do akce tak museli nastoupit policejní těžkooděnci a zápas byl na chvíli přerušen.

V málo vídaném utkání nakonec Boavista proti soupeři hrajícímu pouze se sedmi hráči v poli přidala další dvě branky a slaví venkovní vítězství 3:0.

Reklama