Hlavní obsah

Sbohem! Casillas po prodělaném infarktu ukončil kariéru

Porto/Praha

Legendární fotbalový brankář Iker Casillas, kterého začátkem května postihl infarkt, ukončil v 37 letech kariéru. Informoval o tom na svém serveru deník The Independent. Během více než dvou dekád mezi třemi tyčemi získal Casillas se španělskou reprezentací titul mistra světa a Evropy a s Realem Madrid, jehož dres oblékl ve více než sedmi stovkách zápasů, se stal pětkrát mistrem La Ligy a vyhrál třikrát Champions League.

Foto: Sport.cz

Legendární španělský brankář Iker Casillas ukončil kariéru.

Článek

Po odchodu z madridského Bílého baletu v roce 2015 působil Casillas v FC Porto, v minulé sezoně mu pomohl k ligovému titulu a Superpoháru. Nedávno podepsal v portugalském klubu nový roční kontrakt s opcí. Ten už ale nedodrží...

Casillase postihla srdeční příhoda 1. května v tréninkovém centru Olival během přípravy Porta na nadcházející ligové utkání s Avesem. Po pěti dnech byl pětinásobný nejlepší brankář světa propuštěn z nemocnice.

"Musím být vděčný, protože jsem měl obrovské štěstí. Chci poděkovat spoustě lidí, díky nim se cítím milovaný," řekl novinářům při odchodu z kliniky v Portu.

Za národní tým Casillas nastoupil ve 167 zápasech a je španělským rekordmanem.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Španěl Iker Casillas s manželkou Sarou Carbonerovou opouští nemocnici.

Reklama

Související témata: