Hlavní obsah

Mbappé byl vyhlášen nejlepším fotbalistou francouzské ligy

Paříž

Kylian Mbappé byl vyhlášen nejlepším fotbalistou francouzské ligy. Útočník Paris St. Germain, který kolo před koncem soutěže vede tabulku střelců s 32 góly, navíc ovládl i hráčskou anketu o ocenění pro nejlepšího hráče do 21 let.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Kylian Mbappé byl vyhlášen nejlepším fotbalistou ligy mistrů světa.

Článek

Dvacetiletý Mbappé v sobotním utkání proti Dijonu pomohl již jistým šampionům z Paříže k výhře 4:0 nad Dijonem a stal se prvním francouzským fotbalistou za posledních 53 let, který dokázal v nejvyšší soutěži nastřílet alespoň 32 branek. Naposledy se to v ročníku 1965/1966 povedlo Philippeovi Gondetovi z Nantes.

Mistr světa Mbappé po převzetí ocenění navíc naznačil, že by mohl z Paris St. Germain odejít. "Možná přišel správný čas vzít odpovědnost na sebe," řekl francouzský reprezentant, který v útoku nastupuje s Neymarem a Edinsonem Cavanim. "Byl bych rád, kdyby to bylo tady, ale může to být i jinde," dodal.

Pařížský klub ale Mbappého odchod vyloučil a ujistil, že hvězdný útočník, který přišel předloni z Monaka, bude i v příští sezoně oblékat dres PSG. "Mezi PSG a Kylianem se za dva roky vytvořily silné vazby a společný příběh bude pokračovat v příští sezoně. Se společným cílem zapsat se do historie evropského fotbalu, v roce 50 let od založení PSG," uvedl pařížský klub na twitteru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články