Hlavní obsah

Deli na odchodu? O stopera Slavie mají údajně zájem čtyři francouzské kluby

Praha

Francouzský deník L'Équipe přišel s přestupovou spekulací týkající se slávistického stopera Simona Deliho. O reprezentačního obránce Pobřeží slonoviny mají mít údajně zájem čtyři francouzské kluby z Ligue 1. Konkrétně jde o Štrasburk, Rennes, Montpellier a Toulouse. Deli má v pražském klubu smlouvu do roku 2020.

Foto: Profimedia.cz

Simon Deli, Ibrahim Traoré a Michael Ngadeu-Ngadjui ze Slavie pózují fotografům během oslav zisku českého double.

Článek

Sedmadvacetiletý obránce, který ve Slavii nastupuje na pozici stopera, má ve své smlouvě zakotvenou výstupní klauzuli ve výši 2,5 milionu eur, což je přibližně 65 milionů korun. Deli má v pražském klubu kontrakt platný do konce příští sezony.

Štrasburk, Rennes, Montepellier i Toulouse hrají nejvyšší francouzskou soutěž Ligue 1. Nejlépe se ze zmiňované čtveřice v letošním ročníku umístil Montepellier, který skončil na šesté příčce. Desátý Rennes si vítězstvím ve finále poháru nad PSG zajistil postup do skupinové fáze Evropské ligy. Tu by mohl hrát i Štrasburk, pokud projde kvalifikací.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Simon Deli (vlevo) ze Slavie při oslavách zisku titulu.

1,92 m vysoký čahoun se stal jedním z lídrů slávistické kabiny. Na hřišti jsou jeho největší zbraní spolehlivost v osobních soubojích a důraz. Kritické situace řeší s chladnou hlavou a s velkým přehledem. Není divu, že jeho fotbalové umění zaujalo kluby jedné z pěti top evropských lig.

Deli je ve Slavii od roku 2015. Dvakrát se stal mistrem ligy, dvakrát vyhrál český pohár. Se Slavií dokráčel až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde sešívaní nestačili na pozdějšího vítěze londýnskou Chelsea. Deli odehrál letos na evropské scéně devět zápasů. V červenci ho s Pobřežím slonoviny čeká africký šampionát.

Reklama

Související témata: