Hlavní obsah

Černý opouští Ajax! O základní sestavu zabojuje v Utrechtu

Amsterdam/Praha

Václav Černý opouští slavný Ajax Amsterdam. Jednadvacetiletý český fotbalový talent se pokusí dosáhnout většího herního vytížení v nizozemském klubu FC Utrecht. Podle deníku De Telegraaf by přestupová částka měla být 750 000 eur. Černý by měl s novým zaměstnavatelem podepsat smlouvu na tři roky.

Foto: Sport.cz

Václav Černý v dresu Ajaxu.

Článek

Přesun k šestému týmu posledního ročníku nizozemské Eredivisie by mohl příbramskému rodákovi přinést větší porci herních minut v soutěžních zápasech. Fotbalista byl v Ajaxu od roku 2015, ale do základní sestavy se neprobojoval.

Český reprezentant se během amsterdamské mise potýkal se zraněním kolene, které ho na dlouhé měsíce vyřadilo z boje o pevné místo v týmu. Utrecht prý o Černého dlouhodobě usiloval. Konečná dohoda mezi oběma kluby by měla být téměř na dosah a Ajax by měl za mladíka utržit 750 000 eur.

Podle nizozemských médií o českého legionáře projevily zájem i další zahraniční kluby. Mezi Utrechtem a Ajaxem však nyní probíhají finální jednání. Dolaďování detailů smlouvy se má týkat i možnosti zpětného odkupu.

Reklama