Hlavní obsah

Nejen Neymar. Také francouzská hvězda, o kterou usiluje Barcelona, se neukázala na tréninku

Madrid/Praha

Vzpoura hvězd? Do médií prosákla informace, že na trénink se v PSG nedostavil Neymar, Brazilec ale není jediná hvězda, která k tomuto kroku sáhla. Na předsezonní trénink se nedostavil ani Antoine Griezmann. Ten je stále ještě hráčem madridského Atlétika, ale předpokládá se, že už brzy přestoupí do Barcelony. S informací přišel server ESPN.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Antoine Griezmann nepřišel na trénink Atlética a bylo s ním zahájeno disciplinární řízení.

Článek

Griezmannův odchod do katalánského klubu byl považován za hotovou věc. Dokonce byl i oficiálně oznámen a předpokládalo se, že jakmile se 1. července klauzule francouzské hvězdy sníží z 200 milionů eur na 120 milionů eur, Barcelona ji zaplatí a záležitost bude uzavřena. Atlético dokonce „Griezmannovu" sedmičku už dalo jinému hráči, nově příchozímu talentu Joau Felixovi.

Jenže do kanceláří La Ligy zatím nikdo peníze nepřinesl a Atlético v pátek zamítlo žádost Barcelony zaplatit za Griezmanna na splátky.

Naopak fotbalistu veřejně vyzvalo, aby se připojil ke svým spoluhráčům a odcestoval s nimi v neděli do předsezonní základny klubu poblíž Madridu. Jenže Griezmann to odmítl a klub s ním nyní zahájil disciplinární řízení za porušení kontraktu. Hráči tak hrozí pokuta ve výši až 200 000 eur.

Teoreticky ale Griezmann není povinen se ke svému týmu připojit. Jako hráč by měl mít v létě nárok na 30 dní volna v řadě a jeho poslední zápas byl 11. června za Francii. Přesné důvody toho, proč se na setkání s týmem nedostavil, tedy zatím mohou být předmětem spekulací.

Reklama