Hlavní obsah

Fanoušek Rennes žaluje Neymara, jenž ho uhodil po finále poháru

Brazilský fotbalista Neymar si uplynulých dvanáct měsíců za rámeček nedá. Místo fotbalových úspěchů provázejí jeho kariéru spíše zranění a skandály. Naposledy na něj podal trestní oznámení fanoušek Rennes, kterého hvězda Paris Saint-Germain v dubnu uhodila po finále Francouzského poháru. Brazilský útočník za to tehdy dostal třízápasový distanc od svazu. Teď hrozí, že může vyfasovat další trest u soudu.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Neymar má další problém

Článek

Neymar na tribuně s fanouškem po finále poháru

Od incidentu uplynuly více než tři měsíce. Muž se rozhodl zažalovat Neymara až nyní, poté co jeho nedávná schůzka s členy fotbalistova doprovodu neskončila dohodou. Deníku L'Équipe to řekl mužův právní zástupce Philippe Ohayon.

Neymar se dostal s mužem do konfliktu po pohárovém finále, které v Paříži překvapivě vyhrálo po penaltovém rozstřelu Rennes s českým brankářem Tomášem Koubkem. Sedmadvacetiletý Neymar udeřil soupeřova příznivce, jenž si filmoval a verbálně provokoval hráče PSG, když kráčeli po schodech tribuny převzít medaile pro poražené finalisty.

Neymarovi tak ve Francii hrozí potíže se zákonem krátce poté, co se jich zbavil v rodné Brazílii. Státní zastupitelství v Sao Paulu v těchto dnech doporučilo kvůli nedostatku důkazů uzavřít případ jeho údajného znásilnění modelky.

Reklama

Související témata: