Hlavní obsah

Z obrany si udělal kužely a skvěle zakončil. PSG řádilo i při absenci největších hvězd

Paříž/Praha

PSG si ve třetím utkání sezony s chutí zastřílel proti Toulouse. Na vysoké výhře 4:0 se ale gólově nepodílela ani jedna z hlavních hvězd pařížského celku, hned dva klíčoví hráči PSG se během zápasu zranili a museli střídat. Hrdinou utkání se tenotkrát stal kamerunský útočník Maxim Choupo-Moting, který se trefil hned dvakrát.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

PSG rozstřílelo Toulouse 4:0, ale má starosti. Zranili se jak Kylian Mbappé (na fotografii), tak i Edinson Cavani.

Článek

Choupo-Moting se na hřiště dostal ve 14. minutě, kdy vystřídal zraněného Edinsona Cavaniho. Do poločasu se Toulouse podařilo s favoritem držet bezbrankový stav, hned po přestávce ale začal úřadovat právě třicetiletý Kamerunec.

Blýsknul se zejména v padesáté minutě, kdy si fantasticky poradil s přesilou bílých dresů, které ho obklopovaly, a z obrany soupeře si dokonale provedenou kličkou udělal doslova kužely. Druhou branku pak přidal čtvrt hodiny před koncem, když zcela nehlídán parádně zavěsil z hranice malého vápna.

Přičteme-li k jeho trefám i vlastní gól Goncalvese a branku Marquinhose, PSG ani tak moc nemuselo vadit, že v 71. minutě Di María neproměnil pokutový kop.

Výhra 4:0 je ale v podstatě jedinou dobrou zprávou pro úřadujícího francouzského mistra. Během utkání se totiž zranili hned dva jeho klíčoví hráči, kromě Cavaniho také Kylian Mbappé. K dispozici navíc stále není ani Neymar, u něhož stále není jisté, zda v Paříži vůbec zůstane.

Reklama