Hlavní obsah

Pyro a obrněný transportér! Srbové slavili postup do Ligy mistrů

Bělehrad/Praha

Svérázná oslava postupu! Crvena zvezda Bělehrad remizovala před vlastními fanoušky v odvetě 4. předkola Ligy mistrů s Young Boys Bern 1:1. Výsledek 2:2 z předchozího duelu a dvě vstřelené branky na hřišti soupeře otevřely v úterý večer srbskému týmu dokořán bránu do milionářské soutěže. Hráči i fanoušci si svou postupovou oslavu užívali naplno. Fotbalisté se například proháněli městem na obrněném transportéru, ze kterého odpalovali zábavní pyrotechniku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Crvené zvezdy oslavili postup do Ligy mistrů na obrněném transportéruVideo: sntv

 
Článek

Crvena zvezda remizovala v domácí odvetě s Young Boys Bern 1:1 a navázala na nerozhodný výsledek 2:2 ze Švýcarska. Balkánské temperamentní oslavy mohly propuknout na plno. A podle toho to také vypadalo. Hráči tradiční jízdu městem otevřeným autobusem nahradili svérázným způsobem.

Fotbalisté se po městských třídách proháněli na obrněném armádním transportéru. Křepčící hráči mávali fanouškům a odpalovali přitom zábavní pyrotechniku. Bělehradskými ulicemi zněly oslavné chorály. V militantním duchu se nesla atmosféra už před samotným kláním.

Ještě před úterní odvetou 4. předkola zaparkovali fanoušci před stadion tank. Šlo o nefunkční T-55, který byl již vyřazen z provozu. Fandové ho umístili před severní tribunu stadionu, kam chodí fanatičtí příznivci Zvezdy. A na hřišti pak bělehradský kanón bernského protivníka z cesty skutečně odstřelil.

Reklama

Související témata:
Transportér