Hlavní obsah

Neskutečný gólový účet. Útočník nasázel v nizozemské lize pět branek v jednom utkání

Eindhoven/Praha

Neuvěřitelný fotbalový výkon předvedl teprve dvacetiletý útočník Donyell Malen. V jednom utkání hráč, který v minulosti prošel mládeží v Ajaxu či Arsenalu, nasázel hned pět branek. A nešlo o žádnou nižší ligu. Nizozemský reprezentant původem ze Surinamu si nevídaný kousek připsal během utkání Eredivisie, tedy nejvyšší nizozemské ligy, a to konkrétně v dresu PSV Eindhoven v duelu proti Vitesse.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útočník v nizozemské Eredivisie nasázel pět gólů v jednom zápaseVideo: IMG Media, sntv

 
Článek

Svůj střelecký účet otevřel Malen v 18. minutě, těsně po poločasu už měl na kontě hattrick a v závěrečných minutách své dílo díky dvěma proměněným penaltám dokonal. Přesto, že tedy v zápase padlo pět gólů, byl jeho jediným střelcem dvacetiletý mladíček.

Ten na začátku září letošního roku absolvoval premiéru v reprezentačním A týmu Nizozemska a hned v prvním zápase za národní celek se zapsal mezi střelce.

Celé kolo Eredivisie bylo vůbec na góly bohaté. Nejméně branek padlo v duelu Venlo - Groningen, který domácí ovládli 2:1, a v sedmi z devíti zápasů viděli diváci pět nebo více branek. Největšího počtu přesných zásahů se pak dočkali fanoušci v utkání Zwolle - Waalwijk, v němž padlo osm gólů, domácí vyhráli 6:2.

Reklama