Hlavní obsah

FIFA pohrozila Cardiffu zákazem přestupů, pokud nezaplatí za Salu

Curych

Světová fotbalová federace FIFA pohrozila Cardiffu zákazem transferů ve třech přestupních obdobích, pokud nezaplatí francouzskému celku Nantes šest milionů eur (přes 153 milionů korun) za Emiliana Salu. Argentinský fotbalista zahynul letos v lednu při letecké nehodě na cestě do velšského klubu.

Foto: Facebook: Cardiff City Football Club

Útočník Emiliano Sala zemřel při letecké havárii.

Článek

Cardiff musí uvedenou částku zaplatit do 45 dnů poté, co od Nantes obdrží detaily platby. Hrozící trest od FIFA zatím nekomentoval.

Finance jsou od Salovy smrti předmětem sváru. Cardiff s platbou otálel, Nantes se proto obrátilo na FIFA. Ta na konci září nařídila Cardiffu zaplatit šest milionů eur, což odpovídá původně dohodnuté výši první splátky. Celkově mělo Nantes za Salu dostat 17 milionů eur (zhruba 434 milionů korun).

Foto: Sport.cz

Tragicky zesnulý argentinský fotbalista Emiliano Sala.

V Cardiffu ale argumentovali, že přestup nebyl kvůli podmínkám ze strany Nantes nikdy dokončen, proto se klub odvolal ke sportovní arbitráži CAS. FIFA ale tvrdí, že transfer byl uzavřen před Salovou smrtí.

Osmadvacetiletý Sala zahynul na cestě z Nantes do Cardiffu, kde měl být představen jako nejdražší posila v historii klubu. Malé letadlo s hráčem na palubě se zřítilo v noci 21. ledna nad kanálem La Manche a Salovo tělo bylo objeveno až po téměř třech týdnech.

Reklama

Související témata: