Hlavní obsah

Kanonáda, hattrick i bizarní vlastňák! Paříž nadělovala a Mbappé byl blízko neskutečnému gólu

Paříž/Praha

Fotbalisté PSG rozdrtili ve čtvrtfinále Francouzského poháru St. Etienne 6:1. Publikum toho během středečního duelu v Parku Princů vidělo opravdu hodně. Hattrickem se blýskl argentinský útočník Mauro Icardi, obrana St. Etienne si připsala bizarní vlastní gól a hvězdě domácích Kylianu Mbappému chyběly centimetry k tomu, aby dal naprosto neskutečný gól.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Fotbalisté PSG Edinson Cavani a Kylian Mbappé oslavují gól do sítě St. Etienne během čtvrtfinále Francouzského poháru.

Článek

Fotbalisté Paris Saint-Germain znovu potvrdili svou drtivou dominanci na francouzské scéně, když si ve čtvrtfinále poháru doslova pohráli se St. Etienne. Skóre zápasu už ve třetí minutě otevřel Argentinec Icardi, následně musel hřiště po druhé žluté nuceně opustit hostující Wesley Fofana a PSG záhy přidalo druhou branku z kopačky hvězdného Neymara.

Aby toho na hostující celek nebylo málo, připsala si ještě do poločasu nestíhající obrana St. Etienne bizarní vlastňák, když se balón po centru do malého vápna několikrát odrazil od hostujících fotbalistů i tyčky a doputoval až za záda nešťastného gólmana Moulina.

Po poločase stihl Icardi dovršit svůj hattrick a gólově se prosadil také francouzský reprezentant Mbappé. Ten mohl v 78. minutě zvyšovat už na 7:1. Jeho fotbalová lahůdka ale skončila těsně vedle tyče. Fanoušci na sociálních sítích se nebojí tvrdit, že kdyby parádička Mbappému vyšla, byl by to jeden z nejkrásnějších gólů, které kdy oko fotbalového diváka spatřilo.

Skóre středečního duelu už se však neměnilo, a tak se může Paris Saint-Germain po výhře 6:1 těšit na semifinále Francouzského poháru. Ligue One vede PSG o 7 bodů před Marseille. Stěžejní zápasy pro svěřence Thomase Tuchela nastanou v únoru, kdy se v osmifinále Ligy mistrů postaví pařížskému celku Borussia Dortmund i s čerstvou posilou Erlingem Haalandem.

Reklama