Hlavní obsah

Škrtel si dal vlastní gól a turecký fanoušek mu napsal: Doufám, že tvoje dítě zemře na koronavirus

Odporné, jaké nenávisti jsou někteří fanoušci schopni. Slovenský fotbalový legionář Martin Škrtel jí musí čelit poté, co si dal v posledním kole turecké ligy vlastní gól a jeho tým v boji o první místo v tabulce jen remizoval s Trabsonsporem 1:1. „Doufám, že tvoje dítě dostane koronavirus a zemře jako ho.vno. Zasloužíš si smrt,“ vzkázal mu na Instagramu jeden z fanoušků.

Foto: www.nike.com

Slovenský fotbalový obránce Martin Škrteľ

Článek

Přitom právě Škrtel stojí za vzestupem istanbulského Basaksehiru k výšinám turecké Süper Ligy. Když totiž pětatřicetiletý slovenský fotbalista, který prožil devět sezon v Liverpoolu, loni v září po nepovedeném angažmá v Atalantě Bergamo k Bosporu přišel, měl jeho tým po třech odehraných kolech na kontě dvě porážky a figuroval u dna tabulky.

Škrtel však vyztužil obranu, patří mezi nejlépe hodnocené hráče, dal už tři góly. Jeho mužstvo postoupilo do osmifinále Evropské ligy a v tabulce turecké ligy se prodralo po šestadvaceti kolech na druhé místo za vedoucí Trabzonspor.

A kdyby ho v nedělním šlágr porazilo, mohlo se dokonce dostat na první příčku.

Střetnutí však skončilo nerozhodně 1:1, takže díky lepšímu skóre dál vede Trabzonspor, za který hraje český reprezentant Filip Novák.

Hosté z Istanbulu šli přitom v zápase do vedení, neboť v 56. minutě skóroval bývalý útočník Chelsea Demba Ba, jenže šest minut poté si dal Škrtel po rohovém kopu hlavou nešťastný vlastní gól a utkání skončilo remízou.

Foto: Sport.cz

Drsný vzkaz adresovaný slovenskému legionáři.

Po utkání musel slovenský fotbalista čelit nenávistným reakcím fanoušků svého klubu, které vyvrcholily zmíněným vzkazem.

Škrtel na něj odpovědět. „Doufám, že tvoji rodiče uvidí, jakého člověka vychovali. Hanba ti," napsal ještě předtím, než stačil fanoušek účet smazat.

Reklama

Související témata: