Hlavní obsah

Vypočítavost zachraňujících se klubů překonala normy i etiku, zlobí se lídr druhé ligy

Bratislava

Vedení druholigové Banské Bystrice ostře kritizuje rozhodnutí Unie ligových klubů (ULK) dohrát sezonu nejvyšší slovenské fotbalové soutěže bez sestupujícího. Lídr tabulky se cítí být podveden a zesměšněn a zvažuje právní kroky.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Banské Bystrice po březnové výhře v Ružomberku. Ilustrační foto.

Článek

Slovenské kluby na pátečním prezidiu odhlasovaly, že Fortuna liga, která byla v březnu přerušena kvůli koronavirové pandemii, se znovu rozběhne v sobotu 13. června. Odehrát se má ale jen polovina z deseti kol nadstavby a nikdo nesestoupí.

"Vypočítavost zachraňujících se klubů v první lize překonala všechny konferencí schválené normy, soutěžní pořádek a sportovní etiku. Více než desetiměsíční úctyhodná snaha funkcionářů a hráčů byla dehonestována...," uvedla Dukla Banská Bystrica na svém webu.

Za lepší příklad uvedla situaci v sousedním Maďarsku, kde první dva kluby z druhé fotbalové ligy budou v následující sezoně zařazeny do nejvyšší soutěže.

"Vedení klubu momentálně zvažuje právní kroky iniciované z důvodu náhrady škody, jelikož sponzoři i klub samotný investoval do probíhající sezony nemalé finanční prostředky, které lidi od stolu nasměrovali rovnou na skládku," stojí v prohlášení Dukly.

Reklama

Související témata: