Hlavní obsah

Fotbalová liga v Maďarsku může na stadionech přivítat fanoušky

Budapešť

Maďarská fotbalová liga se krátce po restartu sezony po koronavirové pauze dočká i diváků na stadionech. Podle rozhodnutí vlády smí ode dneška na sportovní akce v zemi fanoušci, pokud budou dodržena stanovená opatření, mezi něž patří mimo jiné povinný odstup nejméně metr a půl. Povolení ale platí jen pro zápasy a soutěže, které se budou konat pod otevřeným nebem nebo jen v částečně zastřešených areálech.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Maďarská fotbalová liga se krátce po restartu sezony po koronavirové pauze dočká i diváků na stadionech. (ilustrační foto)

Článek

Jak informoval web index.hu rozhodnutí vlády platí na všechny sportovní akce, které se konají pod širým nebem nebo v částečně zastřešených areálech. „Pro kluby to znamená, že budou využívat jen zhruba každé čtvrté místo v hledišti. Vedle obsazeného místa musí zůstat dvě další volná. Sedět se nesmí ani přímo za sebou," upřesnil web. Server 444.hu k tomu dodal, že ve srovnání s návštěvami utkání nejvyšší soutěže před koronakrizí, to nebude prakticky žádný velký rozdíl.

Maďarská nejvyšší soutěž byla přerušena v březnu, podobně, jako soutěže v celé Evropě. Nejvyšší liga se opět rozběhla uplynulý víkend, ale bez účasti diváků. Nejbližší ligové utkání se odehraje tento pátek ve městě Kaposvár a místní klub již avizoval, že na utkání s klubem ze Zalaegerszegu začne prodávat vstupenky.

Členové pořadatelské služby musí mít na každém utkání roušku a rukavice. Vláda navrhuje, aby pořadatelé měřili divákům u vstupu na stadion teplotu, na toaletách a v bufetech musí být k dispozici dezinfekce.

Reklama

Související témata: