Hlavní obsah

Paris Saint-Germain - Lyon 0:0 Pařížský celek rozhodl o svém vítězství až v penaltách

Paříž

Poslední ročník francouzského Ligového poháru vyhráli fotbalisté Paris St. Germain a po triumfu v lize i Francouzském poháru završili domácí treble. Pařížský celek páteční finále v Saint-Denis s Lyonem rozhodl po bezbrankových devadesáti minutách i prodloužení až v penaltovém rozstřelu, ve kterém uspěl 6:5.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Fotbalisté pařížského celku se radují z vítězství domácího treblu

Článek

Paris St. Germain mohl zápas rozhodnout už v závěru prodloužení, kdy rozhodčí vyloučil obránce Rafaela z Lyonu za faul na Ángela Di Maríu. Brazilský útočník Neymar ale přímý kop z hranice pokutového území poslal nad a utkání zamířilo do penaltového rozstřelu.

V něm Lyon vedl 5:4, ale Neymar srovnal, vzápětí brankář Paris St. Germain Keylor Navas zlikvidoval pokus Bertranda Traorého a Pablo Sarabia rozhodl o vítězství. Pařížský celek rozšířil rekordní počet triumfů v soutěži na devět a minimálně na několik let se stal posledním vítězem Ligového poháru.

Vedení francouzských soutěží totiž nesehnalo zájemce o vysílací práva pro následující čtyři roky a Ligový pohár, který se hrál od roku 1995, do odvolání zrušila. Dalším důvodem byla také snaha snížit počet zápasů v sezoně.

Reklama

Související témata: