Hlavní obsah

Šaškárna, odstupujeme z ligy, šokuje rozezlený majitel slavného klubu s českou hvězdou

Moskva

Pořádně žhavé první kolo fotbalové ligy zažili v Rusku. Obrovskou křivdu cítí Leonid Fedun, majitel Spartaku Moskva, v němž působí český reprezentant Alex Král, po utkání se Soči (2:2).

Foto: Sport.cz

Alex Král (vlevo) ze Spartaku v akci v utkání se Soči.

Článek

„Klub je stažen z ruského fotbalového mistrovství," přišel Fedun bleskově s rezolutním tvrzením po nedělním duelu s kontroverzními verdikty sudího. Spartak rychle vedl 2:0. Soči pak skórovalo z penalt, podle dostupných záběrů jsou obě přinejmenším sporné. Na videu jsou zachyceny v čase cca. 1:45 a 2:50. Druhá byla pro Moskvany hodně hořká, přišla v 90. minutě. Byl u toho i Král, který odehrál celé utkání.

„Zítra oznámím, že odstoupíme z mistrovství! Pište si, že se nechci účastnit této šaškárny," citují dále ruská média Feduna. Výkon rozhodčího Kazarceva byl podle něj jednoznačně neobjektivní.

„Nová sezona, staré pořádky, mlčet nebudeme," stojí výtky zjevně k rozhodčímu i na twitterovém účtu slavného klubu.

„Je mi líto, že se takové zápasy dějí. A to není poprvé: v minulé sezóně jsme odehráli několik utkání za stejných okolností," postěžoval si německý trenér Spartaku Domenico Tedesco, nicméně připustil, že kdyby jeho svěřenci lépe proměňovali příležitosti, nemělo by Soči šanci bodovat.

Bezprecedentní odstoupení ze soutěže by pro Spartak mohlo znamenat i konec existence, je tak otázkou, zda-li Fedun na tomto kroku bude trvat.

Když majitel klubu v listopadu přivedl ambiciózního Tedesca, netajil velké ambice, do roku 2022 chtěl získat ruský titul.

Reklama