Hlavní obsah

FCSB angažoval dva nové hráče a na Liberec se naladil výhrou

Fotbalisté FCSB, kteří ve čtvrtek ve 3. předkole Evropské ligy přivítají Liberec, kvůli hromadnému výskytu koronaviru v kádru angažovali dva hráče. Klub známější pod dřívějším názvem Steaua Bukurešť přivedl z týmu městského rivala Dinama brankáře Catalina Stratona a z hostování si stáhl obránce Stefana Canu. FCSB navzdory devíti chybějícím nakaženým hráčům v neděli v generálce vyhrál v rumunské lize nad nováčkem Arges 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce duel s týmem Riteriai zvládli, teď je čeká FCSB.

Článek

Bukurešťský celek čelí obrovským problémům od minulého týdne. Před utkáním 2. předkola Evropské ligy na půdě Bačky Topola mělo hned devět hráčů pozitivní výsledek povinného testu na covid-19 a onemocnělo také osm členů realizačního týmu, mezi nimi i hlavní trenér Anton Petrea. Oslabené mužstvo dočasně vede Mihai Pintilii. FCSB postoupil přes Bačku až po penaltovém rozstřelu, když v prodloužení nedokázal využít dvojnásobnou přesilovku a jen remizoval 6:6.

Bukurešťský klub neuspěl s žádostí o odložení nedělního ligového utkání, v oslabené sestavě přesto vyhrál jasně 3:0. Jelikož měl problémy hlavně v obraně a mezi tyčemi, narychlo angažoval stopera a gólmana. "Byl to senzační výkon. Když nedostaneme gól, znamená to, že obrana i brankář pracují na jedničku. Mám radost, že jsme vyhráli, je to pro nás morální vzpruha před Libercem," citovala rumunská média dočasného trenéra.

Pintilii se nevzdává naděje, že by někdo z pozitivně testovaných mohl proti Liberci nastoupit. "Čeká nás další zápas a další diskuze s UEFA ohledně Evropské ligy. Doufám, že další testy hráčů budou negativní, na každého čekáme s velkým potěšením," řekl Pintilii. "My ostatní negativní prožíváme při každém testu velké napětí. Jsme šťastní, když jsme negativní, je to jako výhra v loterii," dodal pětatřicetiletý provizorní kouč.

Přestože bookmakeři po koronavirových problémech v FCSB pasovali Liberec za jasného favorita, Severočeši se tak necítí. "Nevíme, co se může stát. Klub může mít další nemocné, nebo by mohli mít i uzdravené. Koupili nového brankáře a hráče, takže nesmíme nic podcenit. Domácí budou stále favorité. Cíl je ale jasný, chceme postup a nic jiného. Další předkolo bychom pak hráli doma, což je skvělé," řekl v nahrávce pro média liberecký brankář Filip Nguyen.

"Zatím nevíme, s jakými hráči soupeř nastoupí. Budeme muset počkat na nějaký jejich závěr po testech na covid vůči UEFA. Budeme se chystat na dvě varianty, že třeba mohou být i doplněni o nějaké nové hráče. Bude to pro nás trošku neznámá. Musíme se hlavně zaměřit na sebe. Tím, že má soupeř nějaké problémy, se budeme snažit vzít to tak, že z pozice, kdy měl výhodu, se nyní procenta vyrovnávají," uvedl liberecký trenér Pavel Hoftych.

Zápas se nebude hrát v Bukurešti, ale ve městě Giurgiu nedaleko hranic s Bulharskem.

Reklama

Související témata: