Hlavní obsah

Besiktas již nepočítá se Zápotočným, prý ho pustí do Büyüksehiru

ISTANBUL

Český fotbalový obránce Tomáš Zápotočný podle tureckých médií opustí Besiktas Istanbul. Prý s ním už nepočítá německý trenér Bernd Schuster, který potřebuje uvolnit místo pro nové portugalské posily. Nejblíže k angažování Zápotočného má jiný istanbulský celek Büyüksehir Belediyespor, který se údajně již dohodl s Besiktasem.

Foto: Oleg Popov, Reuters

Tomáš Zápotočný v dresu Besiktase Istanbul oslavuje branku.

Článek

"Jsme s Besiktasem na příchodu Zápotočného dohodnuti," citují turecká média předsedu Büyüksehiru Kamila Dizara.

Vedle Büyüksehiru, jemuž patří osmé místo v tabulce, se o Zápotočného služby hlásil i nováček první ligy Bucaspor, který je po polovině soutěže předposlední. Turecká média dnes přinesla informaci také o údajném zájmu pražské Sparty.

Třicetiletý stoper, který v české lize hrál v Příbrami a Liberci, strávil minulou sezonu na hostování v Bursasporu a s provinčním týmem senzačně vyhrál ligu. Na začátku nového ročníku se vrátil do istanbulského klubu, teď ale zřejmě doplatí na to, že Besiktas získal portugalské hráče Simaa Sabrosu a Huga Almeidu a potřebuje uvolnit kvótu pro cizince.

K návratu do hry se po zranění kolena navíc chystá i Zápotočného krajan a také konkurent Tomáš Sivok, který v minulých dvou letech stabilně nastupoval ve středu obrany.

Reklama

Související témata: