Hlavní obsah

Magera dvěma góly znovu přiblížil Temešvár k útoku na titul

TEMEŠVÁR

Téměř sedmiměsíční čekání na ligový gól ukončil v Rumunsku Český fotbalový útočník Lukáš Magera. V nedělním duelu pomohl Temešváru dvěma zásahy k výhře 4:0 nad Universitateou Craiova. Tým českého kouče Dušana Uhrina mladšího tak ztrácí na lídra tabulky Otelul Galati už jen dva body.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Magera po sedmi měsících už zase střílí góly.

Článek

Bývalý hráč Ostravy začal sezonu třemi góly v úvodních pěti kolech, od 22. srpna však na přesnou trefu čekal i kvůli zdravotním problémům marně. Dočkal se až v neděli, kdy si vylepšil bilanci na pět gólů v sezoně. "Mám radost za ty dva góly, ale nejvíc ze všeho mě těší, že jsme na jaře vyhráli potřetí za sebou, hrajeme krásný fotbal a na vedoucí Galati už ztrácíme jen dva body. Oni v sobotu prohráli a my jsme v laufu," řekl Magera na webových stránkávch.

Uhrin mančaft oživil

Na herním vzestupu Temešváru prý má hlavní podíl český trenér Uhrin, který se v zimě vrátil k týmu, v němž úspěšně působil již před třemi lety. "Mužstvo po jeho příchodu neskutečně ožilo. Lidi to cítí a jsou unešení. Ale nesmíme usnout na vavřínech a musíme dál makat. Hrajeme teď opravdu dobrý fotbal, jenže je třeba, abychom to dál potvrzovali," tvrdí Magera.

Vytáhlý útočník v prosinci prodělal operaci kotníku, přesto je na úvod jara ve velké formě. Nejprve se hned v prvním jarním kole podílel asistencí na výhře nad Gaz Metanem, tentokráte se sám zapsal mezi střelce. "První byl po trestňáku z rohu šestnáctky. Byl to signál. Já stál na přední tyči a střelu jednoho ze spoluhráčů jsem patičkou tečoval do branky. Stál jsem asi metr před gólmanem a úplně jsem změnil směr té střely," popsal Magera.

Magera: Škoda, že nevyšel hattrick

"Druhý padl na začátku druhé půle, zvyšoval jsem na 3:0. Šel jsem do hlavičkového souboje a odražený míč jsem v pádu trefil pravačkou. Musím říct, že už si ani nepamatuju, kdy jsem dal dva góly pravou nohou. Jen je škoda, že to nevyšlo na hattrick. Na ten zatím v kariéře stále čekám. Měl jsem tam ještě jednu nebezpečnou střelu, ale gólman balón vytáhl konečky prstů," litoval.

Nyní doufá, že by se mohl vrátit do reprezentace pro kvalifikační zápasy se Španělskem a Lichtenštejnskem. "Strašně rád bych se do reprezentace vrátil. Na minulé akci jsem chyběl kvůli zranění, teď už jsem naprosto v pořádku. Vím, že má trenér Bílek k dispozici hodně kvalitních útočníků, ale třeba mi ty góly pomohou. Uvidíme," dodal Magera.

Reklama