Hlavní obsah

Hapal se Žilinou na jaře na čtvrtý pokus vyhrál

BRATISLAVA

Až ve čtvrtém jarním zápase slovenské ligy se fotbalisté Žiliny dočkali vítězství. Svěřenci českého kouče Pavla Hapala dnes porazili Košice 2:0 a vrátili se do čela tabulky, kterou před zimní pauzou vedli s náskokem šesti bodů. Nyní mají k dobru jeden bod před Senicou, která ve 22. kole pouze remizovala bez branek ve Zlatých Moravcích.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Fotbalista Žiliny Momodou Ceesay oslavuje svou branku. Archivní foto.

Článek

Velký podíl na výhře Žiliny měla čerstvá posila Lotyš Zjuzins, jenž krátce po svém příchodu na hřiště otevřel v 59. minutě skóre a pak ještě přihrál na druhý gól Lietavovi. "Byl to jeden z našich nejtěžších zápasů," řekl Hapal. "Vypracovali jsme si dvě šance, které jsme proměnili. Výsledek nám snad nalije do žil novou krev a půjdeme dál," uvedl.

Třetí výhru po zimní pauze oslavil další český kouč Karel Jarolím se Slovanem Bratislava, který zdolal Dunajskou Stredu 1:0 a na jaře ještě neprohrál. Zápas rozhodl osm minut před koncem Srb Milinkovič. Slovan už ztrácí jediný bod na třetí Trnavu.

Slovenská fotbalová liga - 22. kolo:
Banská Bystrica - Dubnica 1:0 (16. Brašeň), Ružomberok - Trnava 0:0, Žilina - Košice 2:0 (60. Zjuzins, 69. Lietava), Nitra - Prešov 1:0 (29. Rak), Slovan Bratislava - Dunajská Streda 1:0 (82. Milinkovič), Zlaté Moravce - Senica 0:0.

Reklama

Související témata: