Hlavní obsah

Tohle si za rámeček nedá! Kiks gólmana, který baví internet

Plock/Praha

Fotbaloví brankáři to občas nemají jednoduché. Stačí malá chybička, špatný odhad, a hned je z toho gól. O tom se teď na vlastní kůži přesvědčil mladičký gólman polské Jagiellonie, za kterou nastupují i dva čeští hráči Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl.

Foto: Kamil Swirydowicz/Jagiellonia Bialystok

Tomáš Přikryl (vpravo) v dresu Jagiellonie.

Článek

V zápase 25. kola polské nejvyšší fotbalové Ekstraklasa ligy mezi Plockem a Jagiellonií to dlouho vypadalo na jasnou záležitost. Jagiellonia vedla až do 78. minuty 2:0, jenže pak přišel přímý kop Szwocha a gólmanova chyba.

Teprve sedmnáctiletý Xavier Dziekonski, který však pravidelně nastupuje za A-tým, si hodně špatně vypočítal dopad míče po odrazu od tyče a ani jeho spoluhráč už gólu nedokázal zabránit. (na osudný moment se můžete podívat na přiloženém videu od času 3:18)

Po této nešťastné brance si Dziekonski zřejmě zpytoval svědomí. Příště už se ze své chyby jistě poučí. Teď se však jeho kiks stal virálním hitem kolujícím po sociálních sítích. Hráči Wisly Plock pak v nastavené šesté minutě zápasu dokázali vyrovnat a oba týmy se tak rozešly po remíze 2:2.

Reklama

Související témata: