Hlavní obsah

Rakouská fotbalová liga plánuje finále sezony i s diváky na stadionech

Vídeň

Vyvrcholení rakouské fotbalové ligy budou na konci května sledovat na stadionech i diváci. Vedení Bundesligy, pod niž spadají dvě nejvyšší soutěže, dnes oznámilo, že se s fanoušky v ochozech odehrají poslední kola první a druhé ligy i play off o Evropskou ligu. Kapacita bude omezena na 3000 diváků.

Foto: Pixabay.com

Fotbalové stadiony v Rakousku v květnu alespoň částečně ožijí

Článek

Na stadiony budou mít přístup jen fanoušci domácích týmů, dodržet přitom budou muset řadu opatření. Povinný bude respirátor FFP2, vstupenka bude vázaná na jméno a konkrétní přidělené sedadlo, doložit bude třeba i negativní test na koronavirus, potvrzení o očkování nebo o prodělání onemocnění covid-19. Další podrobnosti budou teprve zveřejněny.

V aktuální sezoně rakouské ligy se podmínky pro fanoušky na stadionech průběžně měnily. V prvních šesti kolech byla nejprve povolena účast až 10 000 diváků, limit se pak snížil na 3000 a posléze na 1500. Od 3. listopadu se hraje za zavřenými dveřmi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Makety fanoušků, kteří se na Spartě kvůli koronavirové pandemii nemohou zápasu zúčastnit.

První liga má závěrečné kolo na programu 21. a 22. května, druhá vyvrcholí 23. května. Uvolnění opatření, po kterém by se měl v Rakousku otevřít sport, kultura či gastronomie, je v zemi naplánováno na 19. května.

Reklama

Související témata: