Hlavní obsah

Ludogorec po Vrbově odchodu podesáté za sebou ovládl bulharskou ligu

Razgrad

Fotbalisté Ludogorce Razgrad, které do osmého kola vedl český trenér Pavel Vrba, se stali podesáté za sebou bulharskými šampiony. Titul si dnes s předstihem zajistili po vítězství 3:1 nad Starou Zagorou. Nedostižný náskok mají čtyři kola před koncem bojů ve skupině o titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalí svěřenci trenéra Pavla Vrby z Razgradu podesáté za sebou získali titul v bulharské lize

Článek

Ludogorec vládne nejvyšší soutěži nepřetržitě od sezony 2011/12, kdy triumfoval hned v prvním ročníku po postupu mezi elitu, a v evropských ligách drží aktuálně nejdelší vítěznou šňůru. K titulu tým dovedl litevský kouč Valdas Dambrauskas, který v lednu nahradil dočasného trenéra Stanislava Genčeva.

Současný trenér pražské Sparty Vrba u bulharského týmu skončil po necelém roce v říjnu po porážce v úvodním kole základní skupiny Evropské ligy doma 1:2 s Antverpami. Předtím s mužstvem neuspěl v boji o účast v Lize mistrů, protože už ve 2. předkole Ludogorec nestačil na Midtjylland.

V domácí soutěži byl tým v době Vrbova odchodu druhý s dvoubodovou ztrátou na Lokomotiv Plovdiv, poté co v úvodních osmi kolech třikrát ztratil body. Od té doby v dalších 19 ligových zápasech rovněž nevyhrál jen třikrát, za celou sezonu dosud v nejvyšší soutěži utrpěl pouze dvě porážky.

Reklama

Související témata: