Hlavní obsah

Řezničina v Glasgow! Fanoušci Rangers slavili titul a porvali se mezi sebou

Glasgow/Praha

Nejdříve radost, pak bitky ve vlastních řadách. Fotbalisté Rangers zakončili ročník skotské ligy ziskem 55. titulu v klubové historii. Jako druhý tým historie skotské ligy navíc sezonou prošli bez jediné porážky. K Ibroxu přišly oslavit úspěch tisíce fanoušků. Veselice se posléze přesunula do města, kde se proměnila v alkoholové řádění. K vidění byly slovní incidenty a následně i fyzické násilí příznivců Rangers mezi sebou. Zasahovat musela policie, několik fandů skončilo v nemocnici.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fanoušci Rangers divoce slaví zisk titulu v ulicích Glasgow.

Článek

Fotbalisté Rangers zakončili ligový ročník výhrou 4:0 nad Aberdeenem.

Fanoušci glasgowského celku si ale na úplný závěr sezony připravili ještě závěrečnou hořkou tečku. Jejich oslavy nedaleko Ibrox stadium se přesunuly do centra města na George Square, kde se zvrhly v násilnosti ve vlastních řadách.

Na internetu koluje značné množství videí s vyostřenými incidenty. Na jednom z nich je například zachyceno napadení fanouška pěstí zezadu do hlavu, přičemž útočník se následně sám stane terčem útoku, kdy leží na zemi a jiný muž ho kope do hlavy.

Policie vyzývala fanoušky, aby se rozešli. Současná opatření proti koronaviru ve Skotsku totiž povolují venku shromažďování v maximálně šestičlenných skupinkách.

Docházelo i k vážnějším incidentům a k útokům skleněnými lahvemi. Policii se vášně klidnit nedařilo, dav napadal pořádkové jednotky a několik příznivců skončilo s tržnými ranami v nemocnici.

Reklama

Související témata: